Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

FC Starobrno Warriors [19638]

Owner: Dušek

Joined: 2005-09-25 Language: Čeština

Last matches:
Český Pohár Sharp Boys Haleny -:- FC Starobrno Warriors

První Liga FC Starobrno Warriors 4:5 Sharp Boys Haleny

Deník válečníka

Trenérem a otcem na plný úvazek

2018-10-05 09:20

Dnes jsme s naším rozhovorem zavítali za hlavním trenérem našeho týmu, panem Rudolfem Pořízkem. Na následujících řádcích se dočtete něco málo o stylu práce, ale také něco málo ze života našeho hlavního trenéra.
Reportér: Dobrý den trenére! Jsme moc rádi, že jste si na náš našel chvilku ve Vašem jistě nabitém programu.
Rudolf Pořízek: Dobrý den i Vám! Jsem moc rád, že jste se za mnou zastavili a je mi vždy milou povinností se podělit o své dojmy a zážitky s Vaší redakcí.
R: Trenére, jak jste prozatím spokojen s průběhem sezóny?
RP: Musím říct, že jsem velice spokojen, nemáme ve svých výkonech znatelné výkyvy, zdravotní stav hráčů je na výborné úrovni, za což vděčíme naším skvělým fyzioterapeutům a lékařům, celkově se hra posunula přesně tam kam jsme chtěli, tzn. moderní ofensivní pojetí, se zdravou dávkou "agrese" a snažení se o celoplošnou kontrolu hry s jakýmkoliv soupeřem.
R: To zní vskutku zajímavě. Rozveďte nám prosím pojmy "zdravá dávka agrese" a "celoplošná kontrola hry".
RP: Snažíme se o dominanci na všech částech hřiště, tzn. při zakládání útoku a jeho samotné realizace se snažíme konstruktivně pracovat s míčem prakticky již od brankáře, pokud je v tu chvíli součástí, jemnou techniku při práci s míčem vyžadujeme po všech členech sestavy a je zcela jedno, jestli jde o post středního obránce, či útočníka. Naše tréninky jsou na tohle extra zaměřené a specializované. No a co se týká defensivní práce, při ztrátě míče se ihned celá jedenáctka snaží na soupeře vyvíjet silný tlak a nutit jej k většímu počtu chyb s onou zdravou dávkou agrese. Zde je nutností naprostá souhra, vysoká dynamika pohybu a schopnost doplňovat post za post v případě potřeby. Na těchto aspektech pracujeme poslední 2 sezony opravdu hodně a myslíme si, že jsme tento systém dostali do krve všech "starobrněnských válečníků". S tím vším jde ruku v ruce i provázanost na juniorku a mládežnické kategorie, kde prosazujeme naprosto stejnou filozofii. Ne nadarmo patří naše mládež k nejlepším v republice a generujeme dostatek talentů, z nichž především v minulosti řada hraje v zahraničních klubech. Z těch současných určitě je třeba zmínit odchovance Standu Klimáčka, který je dnes pevnou součástí A-týmu v 18-ti letech a věříme, že z něj vychováme elitního střelce.
R: Je opravdu vidět, že z Vás čiší odhodlání a správný zápal, když mluvíte o týmové filozofii. I samotní hráči ve svých rozhovorech často zmiňují, že dokážete týmu psychologicky vše vštípit tak, že každý přesně ví, co se od něj očekává a jaká je jeho role v týmu...
RP: Já si na tomto zakládám. Neustálá dennodenní komunikace s každým členem týmu a tím nemyslím jen hráče, je pro mě naprostou alfou a omegou celého koučování. Hodně chodím na inspekční prohlídky a konzultace na tréninky mladších kategorií, kde s trenéry probíráme vše kolem tréninků a neustálého zdokonalování veškerých procesů související s vývojem mladých hráčů. To stejné platí i u majitele p. Smrčka. Není prakticky den, abychom něco nekonzultovali, či neprobírali. On je hodně zapáleným majitelem a sám má fotbal od útlého veku v krvi, takže to ani jinak nejde. Jsem tu prostě pro každého člena týmu a je jedno, či to bude 16-ti letý dorostenec, údržbář stadionu, či člen A-týmu :-).
R: Opravdu to vše z Vás srší na každou stranu. Ale asi tomu pomáhá také to, že jste sám hrál aktivně fotbal na slušné úrovni, že ano?
RP: Nooooo, na slušné úrovni. Těch pár zápasů ve 2.lize...Především jsem u fotbalu od 5-ti let, prošel jsem za tu dobu spoustou týmů a organizací. Hrál, trénoval a spolupracoval s různými lidmi a myslím si, že jsem měl i na nižších úrovních celkově štěstí, protože jsem za svůj život potkal a učil se od výborných lidí a i díky nim jsme tam, kde jsem, za což jim budu vždy děkovat.
R: s aktivní kariérou jste ale skončil relativně brzy, když Vám bylo něco přes 34 let.
RP: Ano, máte pravdu, ale vstoupilo do toho několik aspektů. Těžké zranění, které jsem měl 2 roky před, rodina a také čím dál tím vyšší touha začít trénovat, jelikož jsem věděl, že jako hráče už mě žádný posun nahoru nečeká, ba naopak.
R: Zmínil jste rodinu. Povězte nám něco o ní...
RP: Musím říct, že i tady jsem měl obrovské štěstí. Mám úžasnou a chápavou ženu a dvě malé děti, kluka a holku. Kluk má 6 let a už válčí za přípravku tady u nás, holka má necelý rok a není den, aby mi nedělala celá moje rodin radost. Opravdu bych tohle přál každému, dělat práci, co ho baví, mít šťastnou a spokojenou rodinu a krásný život.
R: Takže doufáte, že synek se "potatí". A co dcerka, co myslíte?
RP: Já doufám, že bude mnohem lepší jak já, ale to asi doufá každý otec. Teď vážně, základem je, aby byly obě děti, zdravé, šťastné a spokojené a je teď úplně jedno při jaké činnosti. Když to bude ve fotbale, tím lépe a budu moct synkovi předat vše co umím a znám. Co se týče dcerky, u té je teď těžké cokoliv říct, protože je opravdu malá a její největší starostí je nás nenechat v noci vyspat :-))).
R: Trenére, já Vám mnohokrát děkuji za Váš čas, milé povídání a do budoucna Vám přeji jen to nejlepší při všem co děláte, ať to bude s "válečníkama" na hřišti, nebo jakákoliv činnost s Vaší skvělou rodinou. Děkuji a někdy zase nashledanou.
RP: Bylo mi velkou ctí s Vámi tento rozhovor dělat, kéž by byly všechny takové. A mnohokrát děkuji za přání. I já se budu těšit zase příště. Nashledanou.


Archive
Guestbook

přátelák jak lusk:)

ooo [del] 2014-03-05

Predorón zdraví Sněžné bijce!

Rapax [del] 2011-12-06

Greetings from Poland and good luck.

Damian69 2011-08-05

entries: 146 | next

Invite friends and earn free Plus!
Number of users invited: 0

Events
Junior Zdeněk Rejžák has signed a contract
2024-04-18 07:31:04
Alex Mazák has been sold
2024-04-03 06:09:44
Alex Mazák has been placed on a transfer list
2024-04-01 00:06:34
Emanuel Brunat has been bought
2024-04-01 00:02:31
Junior Alex Mazák has signed a contract
2024-03-28 09:49:07