Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

FC Starobrno Warriors [19638]

Owner: Dušek

Joined: 2005-09-25 Language: Čeština

Last matches:
První Liga FC Starobrno Warriors -:- SK Tatra Smíchov

První Liga FC Starobrno Warriors 1:4 SK Újezd Praha 4

Deník válečníka

Nová sezóna, nové výzvy

2022-08-02 10:22

Dnešní rozhovor s majitelem týmu p. Smrčkem nejen o novinkách v týmu.
Reportér: Dobrý den p. Smrčku, jsem rád, že jste svolil k dnešnímu rozhovoru
D. Smrček: Dobrý den všem v redakci. Potěšení je na mé straně!
R: Jste známý tím, že jste vytížený člověk. Krom vedení fotbalového klubu máte ještě další podnikatelské aktivity. Jak to zvládáte?
DS: Jak říkáte, někdy je to opravdu náročné, ale v poslední době jsme posílili na pozici managementu ve fotbalovém klubu i v podnikatelské sféře a tudíž některé moje dřívější povinnosti jsem rozdělil mezi ostatní pracovníky ve vedení.
R: Takže by se dalo říct, že se Vám daří?
DS: Ano, musím přiznat, že na obou frontách poslední 2 roky došlo k dynamickému růstu, v mém podnikatelském oboru se daří, i když díky nedostatku pracovních sil narážíme na strop možností společnosti. Ovšem díky vzestupu v podnikání se do klubu dostává více finančních prostředků a díky tomu dochází k samotnému růstu klubu. Zainvestovali jsme opět nemalou částku do vylepšení mládežnické akademie, vybudovali další tréninkovou plochu s přírodním trávníkem, nesoucí název jednoho z našich hlavních sponzorů - Red Bull Česká Republika Aréna, která od nové sezóny slouží k zápasům pro všechny mládežnické kategorie, stejně tak jako další tréninková plocha. Nejsem velký fanoušek umělého trávníku, ale je jasné, že v zimních měsících se bez ní neobejdeme, ale těší nás neustále rozšiřování ploch s přírodním trávníkem. Pro rozvoj malých dětí a celkově mládeže je to naprostá nezbytnost. Dalším vylepšením je pak rekonstrukce zázemí a šaten pro hlavní tým a prostor pro rozhodčí i hosty.
R: Vskutku je vidět, že investice do budoucnosti u Vás hraje velkou roli
DS: Vždy jsem toho byl zastáncem, vždy pečlivě uvažuji, zda-li zainvestuji do top hotového hráče pro A-tým, nebo raději "napumpuji" peníze do akademie a trenérů mládeže vč. jejich vzdělávání, jelikož vím z minulosti, že tato investice se vždy mnohonásobně vrací na našich odchovancích. U top hráče pro A-tým se ne vždy vynaložené peníze adekvátně vrátí výkony a výsledky na trávníku. I takové případy byly, naštěstí jsou v menšině.
R: Všimli jsme si, že změnou prošlo i klubové logo, stejně tak marketingové oddělení doznalo posílení a změn
DS: To jsou změny žádající si moderní doba. Logo jsme chtěli trochu osvěžit, dodat mu malými korekcemi takový čistější vzhled, aby neustále odkazovalo na naše hodnoty spjaté s klubem. Název, rok založení, odkaz na krásné město BRNO a také Moravu. Jsme na tohle patřičně hrdí, odkud pocházíme a kde hrajeme a tak to zůstane po celou dobu, když budu majoritním vlastníkem klubu. Co se týče marketingového oddělení, tam nás delší dobu tlačila bota, ale finance směřovaly k prioritnějším projektům, které si vyžádaly nemalé investice. Jsem nakonec rád, že jsme o sezónní přestávce dokázali marketing posílit a máme zde specialistu, který se zabývá výhradně sociálními sítěmi, jako je facebook, instagram, twitter, atd... Dále pak máme nového grafika specialistu, člověka, jenž má na starosti prezentace a videa, což přesně vystihuje směr, kterým se chceme ubírat. Hlavně všechny zmíněné věci jako sociální sítě a dynamická moderní prezentace klubu přitáhne spoustu nových a mladých fanoušků a lidí točících se ve fotbalovém a sportovním prostředí.
R: Vskutku je z Vašich slov slyšet, že jste moderní a progresivní člověk a snažíte se, aby klub byl stejně takový. Nicméně jste zmínil svoje majoritní vlastnictví, jak na tom klub z tohoto pohledu je?
DS: Já a moje společnost vlastní 56% klubu, dále tu jsou minoritní vlastníci, kteří historicky vstoupili do vlastnické struktury. 24% vlastní společnost Starobrno, náš titulární sponzor, který s námi nyní jedná o rozšíření svého procentuálního vlastnictví o dalších 5%. 10% vlastní město Brno, 10% je ve vlastnictví jednoho z hlavních sponzorů, společnosti Red Bull Česká Republika.
R: Takže po finanční stránce je klub v dobré kondici?
DS: Ano, řek bych přímo ve výborné. Ztráty z úvodních let a z dob ekonomické krize jsme umořili podle plánu a dokonce s předstihem, poslední léta klub generuje zisk, což mu umožňuje provádět výše zmíněné investice. Ovšem bez našich sponzorů by vše bylo o hodně složitější a já jim musím vyseknout poklonu, že s námi byli v těžkých začátcích a prožili s námi trnitou cestu vzhůru mezi špičku v České Republice. Díky nim je klub na tak skvělé úrovni a může se stále zlepšovat!
R: Myslím, že tato slova potěší a zahřejí každého fanouška starobrněnských válečníků, nemyslíte?
DS: Věřím, že ano, koneckonců hrajeme a fungujeme především pro ně. Chceme, aby co nejvíce naplňovali naši arénu při domácích zápasech, jezdili s týmem na hřiště soupeřů a žili s klubem v symbióze. Jsem velkým nadšencem, když se fanoušci zapojují, chodí s nápady a podávají podněty a dotazy na vedení. I proto se každý měsíc setkáváme s vedoucími oficiálního fanklubu - Warriors Fanatics, kde probíráme veškerou problematiku týkající se klubu i samotného sdružení fanoušků a musím říct, že si tyto schůzky neskutečně užívám, protože při nich vznikají velmi pozitivní věci, které se nemalou měrou podílejí na perfektním fungování obou organizací. Momentálně je v kurzu oficiální diskuzní fórum, které jsme dali kompletně do správy fanklubu a musím říct, že jsem neskutečně překvapen úrovní a respektováním všech pravidel, které požadujeme, aby taková platforma nesla. Máme vskutku úžasné fanoušky a děkujeme jim za všechno!!!
R: No a já Vám také chci poděkovat za další skvělý strávený čas a rozhovor, který se bude jistě každému číst s úsměvem. Krásný zbytek dne a příště na shledanou
DS: Nemohu nic jiného než souhlasit. Děkuji za pozvání a budu se těšit zase brzy na shledanou!


Archive
Guestbook

přátelák jak lusk:)

ooo [del] 2014-03-05

Predorón zdraví Sněžné bijce!

Rapax [del] 2011-12-06

Greetings from Poland and good luck.

Damian69 2011-08-05

entries: 146 | next

Invite friends and earn free Plus!
Number of users invited: 0

Events
Junior Vítězslav Hlobil has signed a contract
2024-03-28 09:49:20
Junior Alex Mazák has signed a contract
2024-03-28 09:49:07
Junior Milan Patřík has signed a contract
2024-03-14 22:23:22
Junior Josef Belej has signed a contract
2024-03-14 22:22:49
Calvin Chansa has been bought
2024-03-10 19:10:58