Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
2020-07-14 12:08:51
Perustaaksesi uuden joukkueesi, mene kohtaan Rekisteröityminen Sokkerin pääsivulla. Sinun on lähetettävä tietosi ja nykyinen sähköpostiosoitteesi. Käytä oikeaa ja henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi, koska sinun on voitava lähettää takaisin vahvistusviesti. Älä huoli, emme käytä tietojasi muuhun kuin otamme sinuun yhteyttä erityisistä syistä.

Prosessia voidaan yksinkertaistaa huomattavasti käyttämällä olemassa olevaa Facebook -tiliä rekisteröityäksesi, koska suurin osa kentistä täytetään automaattisesti, kirjoita vain joukkueen nimi ja pelaa.

Maa
Sinun on haettava joukkuetta maasta jossa asut pysyvästi. Et voi hakea uutta tiliä maasta jossa olet tilapäisesti tai lomalla.
On kaksi poikkeusta:
1) jos maasi ei ole käytettävissä Sokkerissa voit hakea muualle, mieluiten maatasi lähellä olevaan maahan tai jolla on sama kieli.
2) Jos olet kotoisin maasta jossa et asu, voit ottaa yhteyttä administraattoriin hakeaksesi alkuperämaahasi.

Huomaa että on pakollista ilmoittaa administraattorille, jos kirjaudut sisään toisesta maasta yli 50 päivän ajan. Tämä tarkoittaa, että henkilöstölle ei tarvitse ilmoittaa jos lähdet kolmen viikon lomalle, mutta ilmoittaminen on välttämätöntä jos aiot työskennellä ulkomailla kaksi kuukautta tai jos muutat pysyvästi toiseen maahan.

Internet-yhteys
Kun haet uutta tiliä, sinun tulee käyttää normaalia Internet-yhteyttä. Sokker estää kaikkien IP:n muokkaus- tai piilotyökalujen (TOR, VPN) käytön sivustolleen pääsyyn ja näiden työkalujen perusteeton käyttö ennen rekisteröintiä johtaisi hakemuksen hylkäämiseen, ja kun olet rekisteröitynyt, johtaisi se tilin sulkemiseen. Jos et voi välttää todellisen IP:n piilottavan työkalun käyttöä, sinun on selitettävä se administraattorille.

Lisäksi jos jaat IP-osoitteen toisen käyttäjän kanssa, sinun on kerrottava se administraattorille. Esimerkiksi jos kirjaudut sisään toimistostasi, joku perheessäsi pelaa peliä, ...

Pelin ensimmäiset vaiheet
Heti kun rekisteröintisi on vahvistettu voit kirjautua sisään. Löydät joukkueesi luotuna, joten pystyt asettamaan kokoonpanon, asettamaan harjoittelun, seuraamaan otteluita ja perehtymään Sokkeriin. Aluksi sinulla on kuitenkin rajoitetut oikeudet. Vasta sen jälkeen kun administraattori on hyväksynyt hakemuksesi, sinulla on täydet oikeudet. Sinua kehotetaan ottamaan yhteyttä tutoriin tai keskustelemaan muiden käyttäjien kanssa foorumeilla. Peli on paljon helpompi aloittaa oppimalla kokeneemmilta käyttäjiltä.

Harvinaisissa tapauksissa maasi liigat voivat olla täynnä. Tämä voi johtaa jonkin verran pidempään odottamiseen. Ole siis kärsivällinen, koska kaikkia liigoja tarkistetaan jatkuvasti epäaktiivisten joukkueiden poistamiseksi, jotta saataisiin tilaa uusille joukkueille. Maita laajennetaan tarvittaessa, yleensä sarjatauon aikana.

Uuden käyttäjän rajoitukset
Uudet käyttäjät joille joukkue on annettu automaattisesti, mutta joita administraattori ei ole vielä hyväksynyt, eivät voi tehdä seuraavia:
- kirjoittaa foorumissa tai äänestää foorumikyselyissä.
- kirjoittaa sokkerviestejä.
- ostaa Plussan.
- myydä, ostaa tai mainostaa pelaajia.
- tarjota valmentajista.
- äänestää vaaleissa tai olla ehdokkaana maajoukkuevaaleissa.
- veikata ottelun tulosta TV-studiossa tai kirjoittaa kommentteja.
- liittyä muiden käyttäjien ystäväksi.

Yhteyden ottaminen administraattoriin
Noudata kappaleen 2 reilun pelin sääntöjä. Jos sinulla on ongelmia tai jos sinulla on epäilyksiä rekisteröinnistäsi, ota yhteyttä administraattoriin.

On kaksi tapaa ottaa yhteyttä administraattoriin ilman, että sinulla on hyväksytty tili:
1) lähetä sähköpostia osoitteeseen admins@sokker.org .
2) kirjoita viesti administraattorille maasi ”Ylläpitäjät” sivulla. Luettelo maista.

Plus-palvelun kokeilu
Uudet rekisteröidyt käyttäjät saavat kahden päivän kokeilujakson Plus-palveluun heti saatuaan joukkueensa ja vielä kaksi lisäpäivää kuukauden kuluttua. Plus-kokeilujakson käyttäjät eivät voi luoda järjestöjä tai ystävyyssarjoja eivätkä kirjoittaa artikkeleita tai merkintöjä vieraskirjaan.

Plus-palvelu on aktiivinen myös kaikille käyttäjille 25. joulukuuta joka vuosi.

Käyttäjätilin hallinnointi
Sokker-käyttäjätilisi voidaan poistaa useista syistä:

- Joukkueesi on ylittänyt konkurssirajan yli 14 päivän ajan.
- Käyttäjätilisi on estetty jos kappaleessa 2 mainittuja reilun pelin sääntöjä tai foorumin sääntöjä ei ole noudatettu.
- Et ole kirjautunut 50 päivään (mikäli maa on melkein täynnä, tätä rajaa voidaan laskea alimmilla sarjatasoilla, mutta se on aina vähintään 15 päivään. Tällöin Sokkerin ylläpito tiedottaa asiasta maasi foorumilla).

Huomaa, että jos käyttäjätilisi on poistettu epäaktiivisuuden takia, mutta joukkueesi on edelleen olemassa (eli sitä ei ole korvattu uudella joukkueella) voit ottaa yhteyttä administraattoriin ja selvittää voiko joukkueesi palauttaa.

Jos haluat liittyä uudelleen Sokkeriin uudella käyttäjätilillä, sinun sallitaan rekisteröidä se vielä kerran. Sinun on kuitenkin odotettava 50 päivää viimeisestä kirjautumisestasi ennen kuin voit tehdä tämän.

Uusien käyttäjien kutsuminen
Kun kutsut ystäväsi liittymään Sokkeriin, voit pyytää häntä täyttämään käyttäjätunnuksesi rekisteröitymisen yhteydessä. Voit myös lähettää hänelle alla olevan linkin:

www.sokker.org/?buddy= oma_käyttäjätunnuksesi

Saat 30 päivän ilmaisen Plus-palvelun aina kun kutsumasi käyttäjät ostavat ensimmäisen Plus-palvelunsa.
2012-11-06 16:11:09
YLEISET SOKKERIN SÄÄNNÖT

Käyttäjänä sinun tulee noudattaa seuraavia pelisääntöjä. Pelissä on kiellettyä:
- omistaa tai hallita useampaa kuin yhtä joukkuetta
- myydä tai luovuttaa joukkuetta toiselle käyttäjälle (riippumatta siitä onko kyseinen henkilö entuudestaan Sokkerin pelaaja vai kokonaan uusi käyttäjä)
- omistaa joukkue maassa, joka ei ole käyttäjän kotimaa tai asuinmaa. Mikäli rekisteröidyt jostakin muusta maasta tai mikäli maatasi ei löydy Sokkerin tietokannasta, ole hyvä ja selitä tilanteesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen admins@sokker.org
- tehdä siirtoja joukkueiden välillä, jotka kirjautuvat samasta IP-osoitteesta tai samalta tietokoneelta
- auttaa toista käyttäjää tekemällä pelaajista tarkoitukselllisesti ylihintaisia tarjouksia
- tehdä pelaajasiirtoja, jotka ovat selkeästi yli markkinahinnan
- hakkeroida toisen käyttäjän tunnusta ja yrittää saada haltuunsa toisen käyttäjän salasana
- käyttää Sokkerille haitallisia ohjelmia
- Lähettää tai julkaista materiaalia, joka voidaan katsoa laittomaksi tällä koko perheen sivustolla (esim. kaikenlainen rasistinen, fasistinen tai pornografinen materiaali sekä laittomat tietokoneohjelmat tai niiden lisenssien tai tekijänoikeuksien rikkominen), tai aiheuttaa mahdollista haittaa toisen käyttäjän tietokoneelle (esim. virukset ja muu haitallinen toiminta)
- hyödyntää Sokkerissa havaittuja ohjelmistovirheitä (kaikki löydetyt bugit tulee ilmoittaa ylläpidolle)
- rikkoa Sokkerin sääntöjä tai foorumin sääntöjä.


VERKKOYHTEYDEN TAI TIETOKONEEN JAKAMINEN TOISEN KÄYTTÄJÄN KANSSA
Useamman kuin yhden joukkueen hallinta on ehdottomasti kielletty. Tämä on eräs Sokkerin tärkeimmistä säännöistä.

Rekisteröitymisen yhteydessä ylläpito voi sallia useamman kuin yhden henkilön käyttää samaa tietokonetta tai verkkoyhteyttä (esim. sisarukset samassa taloudessa tai kaverit samassa asunnossa).

Rekisteröityessä on lähetettävä sähköpostiviesti ylläpidolle osoitteeseen admins@sokker.org ja kerrottava tilanne. Muistakaa kertoa KAIKKIEN joukkueiden ja käyttäjien nimet, jotka jakavat tietokoneen tai internet-yhteyden. Tämä viesti tulee lähettää ennen rekisteröitymistä. Jos unohdat tämän, sinua rangaistaan normaalin käytännön mukaisesti usealla joukkueella pelaamisesta.

[u]KAIKISSA TAPAUKSISSA, myös ylläpidon luvalla tietokonetta tai IP-yhteyttä jaettaessa, KAIKKI SIIRROT ovat kiellettyjä niiden joukkueiden välillä, jotka ovat KOSKAAN jakaneet IP-osoitteen.


Kaikkien näiden sääntöjen rikkominen voi johtaa rangaistuksiin tai pelistä poistamiseen.


JOUKKUEEN JAKAMINEN / TOISEN TUNNUKSELLA KIRJAUTUMINEN
Jokaista joukkuetta Sokkerissa saa hallita ainoastaan yksi käyttäjä. Joukkuetta ei saa jakaa kenenkään kanssa eikä kirjautua toisen käyttäjän tunnuksella.
- Äärimmäisissä tilanteissa, jos joukkueen omistaja ei kykene kirjautumaan tunnuksellaan pitkään aikaan ja joukkueen hallintaan on selkeä tarve (esim. kuukausia kestävä asepalvelus tai joutuminen sairaalahoitoon), ylläpitoon voidaan ottaa yhteyttä (admins@sokker.org) ja anoa poikkeusta tähän sääntöön tietyksi ajaksi.
- Mikäli poikkeuslupa hyväksytään, joukkuetta hallinnoiva henkilö joukkuetta, saa ainoastaan asettaa joukkueelle taktiikan (jonkin joukkueen omistajan etukäteen luomista taktiikoista) otteluihin sekä erottaa ja nostaa junioreita.
- Omistajan sijainen ei saa tarjota pelaajista tai myydä ketään (poikkeuksena juniorien myyminen), lähettää mitään viestejä tai tehdä mitään muutakaan, mikä aiheuttaa harmia tai antaa etua millekään joukkueelle.
- Jos joukkueen omistaja on myös luvan tulee olla julkinen ja koskee vain maaotteluiden pelaamiseen liittyviä välttämättömiä toimia. Lisäksi ylläpito voi järjestää uudet vaalit, jos katsoo välttämättömäksi.
- Joukkueen omistajan tulee vaihtaa salasana heti palattuaan joukkueensa johtoon.
- Samassa liigassa pelaavat joukkueet eivät voi toteuttaa yllä mainittua järjestelyä missään tilanteessa.


SOKKERIN YLLÄPITO JA RANGAISTUKSET
Valvoakseen peliä omistajat (pelinkehittäjät) ovat nimittäneet ylläpitäjiä, joiden tarkoituksena on olla muiden käyttäjien tukena, valvoa sääntöjä ja pelin yleisiä suuntaviivoja sekä varmistaa käyttäjien rekisteröinnin turvallisuus ja asianmukaisuus. Ylläpitäjille on annettu oikeudet rangaista käyttäjiä Sokkerin sääntöjen rikkomisesta.
Ylläpitäjät voivat hienotunteisesti:
- antaa taloudellisia rangaistuksia käyttäjille
- antaa viimeinen varoitus ("keltainen kortti"), eli käyttäjälle annetaan viimeinen mahdollisuus reiluun peliin
- estää käyttäjän kirjautuminen peliin (mukaan lukien esto palata pelin pariin tulevaisuudessakaan)
- rangaista käyttäjiä muilla tavoin


Ylläpitäjillä on oikeudet käyttää ja yhdistellä edellä mainittuja menettelytapoja reilun pelin ja turvallisuuden takaamiseksi.


Ylläpitäjät pidättävät oikeuden:
- olla paljastamatta yksityiskohtia tai päätöksiään käyttäjille
- vaieta tapauksista ja estää käyttäjiä näkemästä tietoja, jotka voivat vaikuttaa käyttäjään, jonka tapaus on jo tutkittu.
- kohtuullistaa tai laskea siirtohintaa tapauksissa, josisa alkuperäinen hinta on/oli kaukana todellisesta markkinahinnasta (esim. ylihintaiset tai epäilyttävät)
- antaa sakot tai sulkea käyttäjätili, jos käyttäjä lähettää roskapostia käyttäjälle tai käyttää loukkaavaa/karkeaa kieltä toisia käyttäjiä kohtaan (mukaan lukien yksityiset viestit)
- estää käyttäjän kirjautuminen epäiltäessä usealla joukkueella pelaamista
- jättää huomiotta kaikki sellaiset pyynnöt tietojen palauttamiseksi (pelaajat, stadion, valmentajat, juniorit), joiden taustalla on käyttäjän oma huolimattomuus (esim. salasanan jakaminen tai tallentaminen julkiselle selaimelle) tai virhe. Muissa tapauksissa (esim. hakkeroitu tunnus) pyyntöön voidaan suostua, mikäli mahdollista.
- kysellä käyttäjältä tämän oikeaa henkilöllisyyttä, mikäli se on pelin turvallisuuden tai reiluuden kannalta tarpeen


Ylläpito ei yleensä suorita seuraavia toimenpiteitä, mutta he pidättävät siihen oikeuden eräissä ääritapauksissa:
- puuttuminen käyttäjien sopiman siirtohinnan maksamatta jättämiseen - nämä ovat käyttäjien keskinäisiä sopimuksia eikä niitä valvota Sokkerin henkilökunnan toimesta
- pelaajan poistaminen siirtolistalta ostajan, myyjän tai kenen tahansa muun pyynnöstä
- pelaajan poistaminen siirtolistalta, jos hänet on laitettu sinne omistajan tunneperäisen reaktion vuoksi
- käyttäjän tunnuksella kirjautuminen ilman käyttäjän suostumusta (esimerkiksi poistaakseen rasistisen lehdistötiedotteen sellaisen pelaajan sivulta, joka ei ole kirjautunut aikoihin tai jonka kirjautuminen on estetty)

Jokainen tapaus käsitellään erikseen huomioiden yleiset käytännöt, joilla pyritään tasapuolisuuteen. Tämä voi johtaa joissain rikkeissä rangaistuksen kovenemiseen tai lievenemiseen ylläpitäjän harkinnan mukaan.

Älä ota yhteyttä ylläpitoon muiden käyttäjien tunnusten kautta. Jos tunnuksesti on suljettu, ainoa tapa ottaa yhteyttä ylläpitoon on ottaa yhteyttä osoitteeseen admins@sokker.org . Jos sinulla on tarve ottaa yhteyttä ylläpitäjään muissa tapauksissa, pyydämme ettet ottaisi yhteyttä useampaan kuin kahteen ylläpitäjään. Tarkista kuka on sillä hetkellä kirjautuneena ja lähetä viestiä korkentaan kahdelle heistä ja odota, kunnes viestisi on luettu.

Ylläpitäjät käsittelevät myös kaikki sellaiset tapaukset, joista ei ole erikseen säädetty säännöissä.Ylläpitäjien tukena on keskustelualueiden moderaattoreita. Moderaattorit valvovat keskusteluja, uutisia, vieraskirjoja, logoja ja joukkueiden nimiä sekä ja kaikkia julkisia aktiviteetteja pitääkseen keskustelun sivistyneenä ja asiallisella tasolla. Mikäli moderaattori huomaa käyttäjän rikkovan sääntöjä, hänellä on oikeus:
- antaa varoitus
- estää käyttäjältä pääsy foorumille
- pyytää ylläpitoa antamaan käyttäjälle kovempi rangaistus (sakoista käyttäjätilin sulkemiseen)

Foorumilla on omat sääntönsä, jotka löytyvät Foorumi-valikosta.

Päätökset kaikista rangaistuksista (moderaattorien ja ylläpitäjien) ovat moderaattoreiden ja ylläpitäjien oman harkinnan mukaisia eikä niistä saa keskustella julkisesti missään muodossa. Käyttäjä voi ottaa asian uuteen käsittelyyn yhden kerran ottamalla yhteyttä osoitteeseen admins@sokker.org.
2012-11-06 16:21:26
Kuten todellisuudessakin, seurallasi on oma stadion, pelaajat, valmentajat ja apuvalmentajat, kuten myös nuorisojoukkue. Seuran ylläpitoon liittyy kustannuksia, kuten palkat, siirtomaksut, stadionin rakennuskustannukset ja niin edelleen. Seurasi taloudesta täytyy huolehtia, sillä muuten se joutuu konkurssiin. Lisää seuran hallinnoinnista myöhemmin.

Konkurssi
Joukkueesi on vaarassa joutua konkurssiin, mikäli sen tilin saldo alittaa konkurssirajan 500 000 dollaria. Mikäli kirjaudut sisään ja tilin saldo alittaa tämän, saat 72h aikaa korjata joukkueesi taloudellinen tilanne tästä kirjautumisesta laskettuna.

Tänä aikana sinun tulisi tehdä tarvittavia toimenpiteitä, joiden avulla taloutesi ylittää konkurssirajan - myy pelaajiasi, erota valmentajiasi, jne, kunnes taloutesi kohenee riittävästi (velkaa alle 500 000 dollaria). Kolmen vuorokauden kuluttua et voi enää kirjautua Sokkeriin mikäli, tilisi saldo on edelleen alle konkurssirajan. Mikäli tilisi ylittää konkurssirajan, voit kirjautua Sokkeriin normaalisti. Mikäli saldo pysyy alle -500k€ 14 päivän ajan, julistetaan joukkueesi konkurssiin ja menetät joukkueesi. Joudut odottamaan 50 päivää ennen kuin voit hakea joukkuetta uudelleen, kuten luvussa 1 kerrotaan.
2014-04-29 17:32:39
Jokaisella pelaajalla on 8 perustaitoa. Seitsemän näistä taidosta (nopeus, syöttö, pelinrakennus, puolustus, laukominen, tekniikka ja maalivahti) vaihtelevat tuhoisasta jumalaiseen. Kestävyys vaihtelee tuhoisasta mahtavaan. Mitä korkeampi pelaajan taitotaso on, sitä paremmin hän hyödyntää kyseistä taitoa.

Perustaidot

Nopeus

Määrittää kuinka nopea pelaaja on. Tämä vaikuttaa kuinka nopeasti pelaaja liikkuu pallon kanssa ja ilman palloa. Nopeat pelaajat karkaavat helpommin vastustajilta ja saavat heidät helpommin kiinni. Lisäksi nopeat maalivahdit pystyvät haastamaan hyökkääjät paremmin.

Syöttö

Tämä taito määrittää pelaajan syöttötarkkuuden (jalalla ja päällä). Tarkkuus tarkoittaa sekä suuntaa että voimakkuutta, jotta syötön vastaanotto olisi mahdollisimman helppoa.

Pelinrakennus

Pelaajat, joiden pelinrakennustaito on korkea tekevät ratkaisunsa nopeammin ja valitsevat tavallisesti parhaiten sijoittuneen pelaajan jolle syöttää. Mikäli pelaajasi pelinrakennustaito on huono, hän saattaa miettiä liian pitkään kenelle syöttäisi, jolloin hän myös menettää nopeuttaan ollen helpommin taklattavissa. Korkea pelinrakennustaito lisää myös pelaajan kykyä läpisyöttöihin.

Puolustus

Mitä korkeampi puolustusarvo pelaajalla on, sitä paremmin hän taklaa vastustajia, ja sitä kauempaa vastustajasta hän voi taklata. Tämä taito on erittäin hyödyllinen puolustajille. Lisäksi korkean puolustustaidon omaavat keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät pystyvät luomaan tilanteita pallonriistoilla vastustajan kenttäpuoliskolla. Pallonriiston onnistuminen on riippuvainen myös vastapelaajan tekniikasta: mitä korkeampi tekniikka, sitä helpommin pelaaja pystyy ohittamaan vastustajan harhauttamalla.

Laukominen

Laukomistaito määrittää potkun voiman ja tarkkuuden. Korkean laukomistaidon omaavat pelaajat potkivat ohi maalin harvemmin ja heidän laukauksensa ovat vaikeampia torjuttavia kuin muilla. Tämä taito on tärkeä kaikille pelaajille, joille avautuu maalintekopaikkoja, ei pelkästään hyökkääjille.

Tekniikka

Usea pelin osa-alue on riippuvainen tekniikasta:
- Syötön vastaanottaminen - huonon tekniikan omaava pelaaja saattaa epäonnistua helppojenkin syöttöjen vastaanotossa.
- Harhautusten nopeus - huonon tekniikan omaava pelaaja menettää merkittävästi nopeuttaan pallollisena.
- Kyky ohittaa puolustaja ja hallita palloa harhautuksen aikana.
- Yhden kosketuksen syötön onnistuminen.

Maalivahti

Hyödyllinen ainoastaan maalivahdeille. Määrittää torjuntojen tehokkuuden ja laadun. Mitä korkeampi tämä taito on sitä useammin maalivahti torjuu pallon tai toimittaa sen vastustajan ulottumattomiin.

Kestävyys

Pelaajat väsyvät ottelun aikana. Tällöin taidot laskevat ja heidän pelisuorituksensa heikkenee. Pelinrakennus on ainoa taito, johon kestävyys ei vaikuta. Väsyminen ei ole suoraan verrannollinen peliminuutteihin, vaan pelaajan aktiivisuuteen pelin aikana. Mitä enemmän pelaaja juoksee ja osallistuu peliin sitä enemmän hän väsyy. Pelaajat, joilla on korkea kestävyys, eivät väsy niin helposti kuin muut. Huomaa lisäksi, että kestävyys laskee ajan myötä mikäli sitä ei harjoitella.

Pelaajien lisäominaisuudet

Kunto

Määrittää sen pystyykö pelaaja hyödyntämään taitojaan täysipainoisesti. Huonossa kunnossa olevat pelaajat eivät pysty maksimisuoritukseen.

Taktiikan noudattaminen

Taktiikan noudattaminen on arvo, joka kuvaa pelaajan kykyä noudattaa joukkueen pelitaktiikkaa. Se muodostuu kahdesta ominaisuudesta: kokemuksesta ja tiimityöskentelystä.

Kokemus:
- Mitä enemmän pelejä, sitä parempi kokemus
- Aktiivisuus pelin aikana
- Pelin tyyppi (ystävyysottelu, sarjapeli, maajoukkuepeli)
- Alemmilla tasoilla kokemus kasvaa nopeammin kuin korkeammilla tasoilla

Tiimityöskentely:
- Määrittää kuinka hyvin valmentaja voi opettaa uuden taktiikan ja kuinka paljon pelaaja on oppinut nykyisessä seurassa
- Muuttuu kuten muut taidot harjoittelut seurauksena, riippumaton harjoiteltavasta taidosta. Harjoituksen tehokkuus riippuu ensisijaisesti valmentajan yleisarvosanasta. Tällöin tiimityöskentely voi jopa laskea, mikäli vaihdat heikompaan valmentajaan.
- Riippuu peliajasta kuten muukin harjoittelu
- Apuvalmentajat auttavat nostamaan tiimityöskentelyä, mutta heidän vaikutuksensa on heikompi kuin muussa harjoittelussa
- Vanhempien pelaajien tiimityöskentely muuttuu, ts. paranee ja heikkenee hitaammin kuin nuoremmilla pelaajilla
- Tiimityöskentely laskee alimpaan mahdolliseen arvoon siirron yhteydessä.

Lahjakkuus

Pelaajan piilo-ominaisuus taitojen kasvattamisessa. Määrittelee harjoittelun tehokkuuden sekä ykkös- että juniorijoukkueessa.

Ikä

Pelaajat vanhenevat vuodella jokaisen kauden päätteeksi. Nuoremmat pelaajat nostavat taitojaan nopeammin. Kun pelaaja alkaa lähestyä 30-vuoden ikää hänen taitonsa saattavat alkaa laskemaan. Mitä vanhempi pelaaja on sitä nopeampaa on taitojen lasku.

Arvo

Arvio pelaajan arvosta perustuen pelaajan taitoihin. Tämä ei välttämättä ole pelaajan todellinen markkina-arvo.

Palkka

Palkka on määritelty pelaajan sopimuksessa. Taidot vaikuttavat palkkaan. Jokaisen kauden alussa sopimukset neuvotellaan uudestaan ja pelaajan uusi palkka määritellään.

Pituus

Pitemmillä pelaajilla on paremmat mahdollisuudet voittaa ilmakaksintaistelut palloa puskiessa. Vastaavasti lyhyemmät pelaajat kiihdyttävät nopeammin täyteen vauhtiin seisovasta lähdöstä (maksiminopeus on silti sama kaikille pelaajille pituudesta huolimatta ja se perustuu pelaajan nopeustaitoon).

Paino

Pelaajan paino on näkyvissä 3D-ottelunäyttimessä yhdessä pituuden kanssa, jolloin pitkät pelaajat vaikuttavat pitemmiltä ja painavammat pelaajat suuremmilta kuin keveät.

Mikäli pelaaja on liian kevyt tai liian painava hän kiihdyttää hitaammin koska hänellä on vähemmän lihasmassaa tai liian paljon painoa. Painavat pelaajat myös väsyvät helpommin kuin kevyet. Pelaajien paino muuttuu riippuen harjoitusten ja pelien määrästä sekä loukkaantumisista tosin näitä ei ole vielä toteutettu pelissä.

Paino on laskettu käyttäen painoindeksiä (BMI) joka ottaa painon ja pituuden huomioon. Painoindeksi (BMI) = paino / (pituus * pituus)

Pelaajan ideaalinen painoindeksi on 23,75.


Pelaajan erottaminen

Mikäli pelaaja ei ole pelikelpoinen etkä usko saavasti hänestä mitään myymälläkään, niin voit myös erottaa hänet. Erotettu pelaaja katoaa Sokker-maailmasta eikä hän pelaa enää sinun eikä kenenkään muunkaan joukkueessa.

Pelaajaa, joka on maajoukkueen jäsen, ei voi erottaa. Pelaajat, jotka eivät ole maajoukkueen jäseniä, voidaan erottaa vaikka heidän taitonsa olisivatkin maajoukkuetasoa.

Tietokoneen ohjaamien joukkueiden maajoukkuepelaajat laitetaan automaattisesti siirtolistalle (jos he ovat maajoukkueen jäseniä ja pelanneet ainakin yhden ottelun maajoukkueessa) kun uusi manageri ottaa joukkueen haltuunsa ja saa joukkueeseensa uudet pelaajat.
2007-07-31 11:59:54
Mitä joukkue olisi ilman valmentajaa? Ei mitään, koska edistystä ei tapahtuisi.
Valmentajasi nostavat pelaajiesi taitoja harjoituksissa ja hoitavat juniorijoukkuetta.


Taitojen harjoittelu

Jokaisen valmentajan valmennustehokkuus on määritelty kaikissa kahdeksassa pelitaidossa. Nämä arvosanat pätevät vain päävalmentajan kohdalla, koska muut valmentajat tarvitsevat vain yleistä valmennuskykyä (katso alempaa). Yritä saada valmentaja, jonka valmennustaito on mahdollisimman korkea harjoittelemassasi taidossa.

Yleinen valmennuskyky

Valmentajan yleinen valmennuskyky määräytyy hänen yksittäisten valmennustaitojensa perusteella. Tämä on erittäin tärkeää apuvalmentajille – mitä korkeampi heidän yleinen valmennuskykynsä on, sitä enemmän heistä on apua päävalmentajalle. Lisäksi nuorisojoukkueen valmentajalla tulisi olla mahdollisimman korkea yleinen valmennuskyky; mitä korkeampi se on sitä nopeammin nuorisopelaajat kehittyvät. Tiimityöskentelyn harjoitus (ks. taktiikan noudattaminen) perustuu vain valmentajien yleiseen valmennuskykyyn. Enimmäkseen päävalmentajan, mutta hiukan myös apuvalmentajien yleiseen valmennuskykyyn.

Palkat

Yleisesti ottaen valmentajan palkka on sitä korkeampi mitä parempi valmentaja hän on. Alussa sinulla ei ole varaa huippuvalmentajiin, ellet halua joukkuettasi konkurssiin. Valmentajan palkka on muuttumaton ja pysyy samana koko sopimuksen kestoajan.

Ikä

Valmentajasikin on vain ihminen; jossain vaiheessa hän lopettaa valmentamisen ja siirtyy viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä Bermudalle.

Valmentajien etsiminen

Kun aloitat Sokkerin, sinulla on jo muutama valmentaja. He eivät ole parhaat mahdolliset vaan ovat jääneet joukkueeseen edellisen omistajan hankkimina. Heillä on kuitenkin yksi hyvä puoli: heidän palkkansa ovat matalat. Voit kuitenkin erottaa heidät ja hankkia tilalle paremmat valmentajat.

Palkkaus

Voit etsiä valmentajia hakulomakkeella. Uuden valmentajan hankkiminen maksaa ja mitä tarkemmin määrittelet vaatimukset, sitä suuremmat ovat kustannukset. Jokainen haku maksaa riippumatta siitä löydätkö sopivaa valmentajaa vai et.
Valmentajahaku tuottaa yleensä suunnilleen hakuehdoissa määriteltyjä valmentajia. Kun löydät sopivan valmentajan voit tehdä hänen kanssaan sopimuksen. Sopimuksen solmiminen on ilmaista mutta sen purkamisesta hyvitetään valmentajalle viikon palkka. Mikäli löytämäsi valmentaja ei ole sopiva sinun ei tarvitse tehdä hänen kanssaan sopimusta, vaan voit erottaa hänet ja etsiä toista valmentajaa. Sopimuksettoman valmentajan erottaminen ei maksa mitään.
Vinkki: Säädä kaikki taidot haluttuun yleiseen valmennuskykyyn etsiessäsi apu-, tai nuorisojoukkueen valmentajaa (esim. kaikki välttävään hakiessasi välttävän valmentajakyvyn omaavaa ehdokasta).

Valmentajan voit hankkia myös valmentajien siirtolistan kautta. Jolloin näet suoraan minkälaista valmentajaa olet hankkimassa. Siirtolistalle pääset siirrot valikosta ja valitsemalla ylävalikosta valmentajat.

Valmentajien erottaminen

Kuten aiemmin todettiin, sopimuksettoman valmentajan erottaminen on ilmaista. Heti kun olet hyväksynyt valmentajan sopumuksen hän saa mahdollisen erottamisen myötä korvauksena viikon palkan. Erotettu valmentaja listätään valmentajien siirtolistalle.

Valmentajien tehtävät

Kun olet hyväksynyt valmentajan, hänet lisätään henkilökuntaasi ja löydät hänet Harjoittelu-valikon alavalikosta Ei Tehtävää. Tämä tarkoittaa, että valmentaja on palkattu mutta hänelle ei ole määrätty tehtävää joukkueessa. Päävalmentajan, apuvalmentajan ja nuorisojoukkueen valmentajan tehtävän voi määrätä kenelle tahansa joukkueen valmentajista. Määrää siis värväämäsi valmentaja halutulle paikalle. Valmentajien määräysten muuttaminen ei maksa mitään (esim. apuvalmentajan siirtäminen päävalmentajaksi). Valmentajat joille ei ole määrätty tehtävää saavat silti palkkaa (vaikka eivät tee mitään!)

Valmentajien siirtolista

Työttömät valmentajat löytyvät valmentajien siirtolistalta (mikäli haluavat jatkaa valmentamista). Voit ylittää muiden managerien tarjouksen tarjoamalla paremman bonuksen kuin kilpailijasi. Korkeimman bonuksen tarjonnut voittaa tarjouskilpailun. Valmentajalle maksetaan bonusraha ja hän siirtyy voittaneen tarjouksen tehneen joukkueen riveihin.

Mikäli tarjouskilpailu ei pääty sopimukseen viikon sisällä tarjouskilpailun päättymisestä, siirto mitätöityy ja korkeimman tarjouksen tehnyt joukkue joutuu maksamaan 10% tarjoamastaan bonuksesta.
2010-01-13 09:01:32
Parantaaksesi joukkueesi kehitystä ja peli esitystä, pelaajiesi täytyy harjoitella oikein. Joka viikko voit valita taidon jota harjoitellaan yksilöllisessä harjoittelussa. Useimmat harjoitukset vaativat, että pelaaja pelaa kyseisellä pelipaikalla viikon aikana, ystävyys-/cup- ja/tai sarjaottelussa.

Pelaaja joka pelaa samalla paikalla (esim. puolustajana) kahdesti viikon aikana, harjoittelee tehokkaammin kuin pelaaja joka pelaa vain yhden pelin. Samoin pelaaja joka pelaa virallisessa ottelussa saa tehokkaamman harjoituksen, kuin pelaaja joka pelaa ystävyysottelussa. Jos pelaaja pelaa kahdella eri pelipaikalla viikon aikana, vain viimeinen ottelu ennen harjoituspäivitystä vaikuttaa harjoitukseen. Etu pelaajan peluuttamisesta kahdesti samalla pelipaikalla on kuitenkin pieni - pelaajat saavat lähes täyden harjoituksen jo yhdestä ottelusta. Jos pelaajat pelaavat vain maaottelussa he saavat noin 50% normaalista harjoituksesta. Jatkoajalla ei tule harjoitusta, koska pelaajat ovat jo liian väsyneitä.

Ero harjoitustehokkuudessa riippuen pelaajan pelaamasta pelistä viikon aikana on pieni. Pelaaja joka pelaa vain ystävyysottelun, saa vain hiukan tehottomamman harjoituksen, kuin pelaaja joka pelaa virallisen ottelun. Harjoitustehokkuuden ero on tätäkin pienempi pelaajalla joka pelaa viikon aikana kahdessa pelissä yhden sijasta.

Jokaisen pelaajan lahjakkuus on piilotettu ja yksilöllinen arvo. Mitä lahjakkaampi pelaaja on sitä enemmän hän hyötyy harjoittelusta ja hänen taitonsa kehittyvät nopeammin. Iän myötä pelaajan kehityskyky laskee. Mitä vanhempi pelaaja on, sitä pidempään hänellä kestää taidon kehittyminen. Yksilöllisen taidon harjoituksen lisäksi on olemassa yleisharjoitus. Kaikki pelaajat, jotka ovat viikon aikana pelanneet otteluissa, saavat tämän harjoituksen. Yleisharjoituksen vaikutus on paljon pienempi kuin yksilöllisen harjoituksen.

Yksilöllisen taidon ja yleisen harjoituksen tehokkuus riippuu suurimmaksi osaksi päävalmentajasta. Päävalmentajan taidoista hänen yksilöllinen taitonsa vaikuttaa eniten; hänen yleinen tasonsa ei vaikuta harjoittelun tehokkuuteen. Valitse päävalmentaja, jolla on korkea valmennustaito sille taidolle, jonka olet valinnut yksilöllisen harjoittelun aiheeksi. Päätä itse kuinka tärkeitä ovat valmentajan muut taidot ja onko sinulla on varaa maksaa enemmän palkkaa paremmalle valmentajalle.

Apuvalmentajat voivat olla hyödyllisiä tehostamaan päävalmentajan valmennuksen vaikutusta – mitä parempi apuvalmentaja (hänen yleinen tasonsa), sitä enemmän hän auttaa päävalmentajaa. Älä kuitenkaan palkkaa liian monta apuvalmentajaa. Jos heitä on enemmän kuin 3, he tulevat kiistelemään niin, että harjoituksen vaikutus laskee, tai voit jopa menettää koko harjoituksen.

Huomaa, että pelaajavaihdot kesken pelin vaikuttavat heidän saamansa harjoituksen määrään saadun peliajan perusteella. Pelaajan tulee pelata samalla pelipaikalla (DEF, ATT, jne.) molemmissa peleissä viikolla. Muutoin vain viimeinen peli vaikuttaa harjoitukseen (tämä pätee myös nopeusharjoituksessa). Ainoa harjoitus, jossa pelipaikalla ei ole merkitystä, on kestävyys.

Kestävyyden harjoittelu

Tämä taito kehittyy nopeimmin. Kaikki joukkueen pelaajat saavat tämän harjoituksen riippumatta siitä pelasivatko he viikon aikana vai eivät. Pelaajat saavat yhtä paljon harjoitusta eikä pelaajan ikä ja lahjakkuus vaikuta kestävyysharjoitteluun. Harjoittamaton kestävyys kuitenkin laskee - jopa nuorilla pelaajilla. Kestävyyden arvo voi olla korkeintaan mahtava.

Nopeuden harjoittelu

Nopeus harjoituksen saavat kaikki pelaajat jotka pelasivat vähintään kerran viikon aikana riippumatta pelipaikasta. Vaikka nopeus on kestävyysharjoittelun tapainen, se on fyysinen harjoitus ja sen tehokkuus riippuu sekä pelaajan iästä että lahjakkuudesta.

Hyökkäyksen harjoittelu

Hyökkääjille (ATT) harjoitus on tehokkain, hieman hitaampi keskikenttäpelaajille (MID) ja vain vähän hyökkäysharjoitusta saavat puolustajat (DEF) ja maalivahdit (GK).

Syöttämisen harjoittelu

Syöttämisen harjoittaminen on tehokkainta keskikenttäpelaajille (MID). Muiden pelipaikkojen pelaajat saavat harjoituksen hitaammin. Jos haluat vaihtaa harjoittelun tehokkaammaksi toiselle pelipaikalle, voit tehdä sen. Tällöin kuitenkin keskikenttäpelaajien saaman harjoituksen tehokkuus laskee.

Pelinrakennuksen harjoittelu

Pelinrakennuksen harjoittelu on syöttöharjoituksen tapainen. Pelipaikka joka hyötyy harjoituksesta eniten on pelinrakentajat/keskikenttä (MID). Kuten syöttöharjoittelussakin, voit vaihtaa harjoituksen tehokkaammaksi toiselle pelipaikalle. Vaihtaminen kuitenkin laskee harjoittelun tehokkuutta keskikenttäpelaajilla.

Puolustuksen harjoittelu (taklaaminen)

Voit valita pelipaikan, jonka pelaajat saavat tehokkaimman puolustusharjoittelun viikon aikana. Valitse jokin näistä: ATT, MID tai DEF. Muiden kuin valitun pelipaikan pelaajat saavat vähemmän tehokkaan harjoituksen.

Tekniikan harjoittelu

Kuten puolustuksen harjoittelussa, tekniikan harjoittelu on tehokkainta pelaajille joille harjoittelu on valittu annettavaksi viikon aikana.

Maalivahtien harjoittelu

Vain maalivahdit (GK), jotka pelasivat viikon aikana ottavat osaa harjoitteluun

Taktiikan noudattaminen

Tämä lisätaito kasvaa ja laskee riippumatta muiden taitojen harjoittelusta. Se perustuu kahteen eri alataitoon: kokemus ja tiimityöskentely. Kokemus kasvaa tai laskee riippuen pelattujen otteluiden määrästä, aktiivisuudesta pelin aikana ja pelatusta pelistä (maaottelu, sarjapeli, cup- ja/tai ystävyysottelu). Vähän kokemusta omaavat pelaajat nostavat taitoaan nopeammin kuin pelaajat, joiden kokemus on jo korkea. Tiimityöskentely edustaa valmentajan kykyä opettaa valittu taktiikka pelaajille ja kuinka hyvin pelaajat ovat sen omaksuneet tässä joukkueessa. Tämä ominaisuuden kehittyminen riippuu ensisijaisesti valmentajan yleisestä valmennuskyvystä. Pelaajan tiimityöskentelyn sujuvuus riippuu saadusta peliajasta nykyisessä joukkueessa. Vanhempien pelaajien tiimityöskentelyn sujuvuus muuttuu hitaammin kuin nuoremmilla pelaajilla (vanhemmiten pelaaja tulee vastustuskykyiseksi tämän ominaisuuden laskuille ja nousuille). Jokaisen siirron jälkeen pelaajan tiimityöskentely laskee alhaisimpaan mahdolliseen arvoonsa.
2010-01-05 21:21:10
Joukkueellasi on nuorisojoukkue, jossa junioripelaajat harjoittelevat. Juniorit ovat nuoria pelaajia joiden kokemus ei vielä riitä edustusjoukkueessa pelaamiseen.

Paikkojen määritys

Sinun tulee asettaa paikkamäärä juniorikouluusi. Osalla näistä paikoista harjoittelevat joukkueessa jo olevat juniorit ja osa voi olla vapaana uusia junioreita varten. Jokainen paikka aiheuttaa viikoittaisia lisäkustannuksia joukkueelle (katso kappale 18). Juniorikoulun enimmäispaikkamäärä on 30. Joka viikko uusia pelaajia voi liittyä kouluun, mikäli paikkoja on vapaana. Uusien pelaajien lukumäärä vaihtelee välillä 0 – 6. Mikäli hakijoita on enemmän kuin vapaita paikkoja, osa tulokkaista hylätään, mutta et tiedä ketkä hylättiin… He saattoivat olla hyödyttömiä junnuja, tai mahdollisia tulevaisuuden tähtiä.

Junioripelaajasi

Junioripelaajat harjoittelevat koulussa tietyn määrän viikkoja. Juniorikoulussa näet pelaajan lempipelipaikan (kenttäpelaaja tai maalivahti), iän, yleisen taitotason jonka juniorivalmentaja arvioi, sekä viikkomäärän jonka juniori viettää koulussa. Et näe yksittäisiä taitoja, sillä ne pysyvät piilotettuina. Jos haluat selvittää juniorin likimääräisen taitojakauman ennen edustusjoukkueeseen nostamista, sinun täytyy peluuttaa häntä junioriotteluissa ja tutkia hänen soveltumistaan eri pelipaikoille. Kun juniori on valmis nostettavaksi edustusjoukkueeseen, voit nostaa hänet ja nähdä hänen tarkat taitotasonsa.

Juniorien valmentaja

Sinun täytyy määrätä nuorisojoukkueellesi valmentaja varmistaaksesi sen, että juniorit saavat harjoitusta. Valmentajan yleinen valmennuskyky määrittää sen kuinka nopeasti juniorit nostavat taitojaan ja hän myös päättää milloin juniorit ovat valmiita nostettavaksi edustusjoukkueeseen. Juniorivalmentajasi yleinen taso määrittää sen, kuinka tarkasti hän pystyy arvioimaan kunkin juniorin yleisen tason. Mitä korkeampi on valmentajan taso, sitä tarkemmin hän arvioi juniorien tason. Lisäksi mitä enemmän otteluita juniori pelaa, sitä paremmin valmentaja tietää hänen taitonsa ja näyttää ne sinulle.

Harjoittelu

Juniorin taitojakauma määrittyy hänen liittyessään kouluun ja jokainen yksittäinen taito nousee suhteessa yleistaitoon juniorin harjoitellessa joka viikko. Heidän talenttinsa ja valmentajan yleistaito määrittelevät sen, kuinka nopeasti he kehittyvät ja tuleeko heistä arvokkaita pelaajia heidän jättäessään juniorijoukkueen. Se, pelaako juniori ottelussa vai ei, ei vaikuta harjoitteluun – hän saa aina täyden harjoituksen.

Junioriottelut

Junioriottelut pelataan samoilla säännöillä kuin aikuistenkin ottelut. Pelaajat käyttävät piilotettuja taitojaan pelatessaan, mutta heidän nopeuttaan on hieman korotettu, jotta otteluista tulee viihdyttävämpiä. He myös pelaavat samalla tavalla kuin ollessaan ylijumalaisessa kunnossa. Juniorit eivät loukkaannu, ts. jos he loukkaantuvat ottelun aikana, he parantuvat välittömästi ottelun loputtua. Myöskään keltaisia ja punaisia kortteja sekä maaleja ei tallenneta.

Sarjasysteemi

Uusi juniorijoukkue liittyy aina maan alimpaan divisioonaan, riippumatta divisioonasta missä edustusjoukkue pelaa. Junioriliigatasoja on saman verran kuin senioriliigojakin. Junioridivisioonia ei jaeta 8 joukkueen liigoihin – kaikkia joukkueet kustakin junioridivisioonasta pelaavat samassa liigassa (eli sama sarjataulukko). Kierrokset luodaan joka viikko satunnaisesti. Sarjataulukko on jaettu kahtia, ylemmän puoliskon joukkueet pelaavat keskenään, samoin kuin alemman puoliskon joukkueet. Kotijoukkue valitaan satunnaisesti ja pääsylipputulot menevät kokonaisuudessaan kotijoukkueella. Alemmassa liigassa saattaa olla pariton määrä joukkueita, jolloin joukkue ei välttämättä saa ottelua seuraavalla kierroksella. Tämä on otettu mukaan lukuun, ja jos joukkueellasi ei ole ottelua jollakin viikolla, sinulla on varmasti ottelu seuraavalla viikolla. Junioriottelut eivät vaikuta joukkueesi rankingiin, mutta ne vaikuttavat kannattajiesi mielialaan, tosin huomattavasti vähemmän kuin aikuisten ystävyysottelut. Myös katsojia on huomattavasti vähemmän kuin aikuisten otteluissa.

Nouseminen ja putoaminen

Jokaisella juniorikaudella on 14 kierrosta, kuten aikuisten kaudellakin. Viimeisen kierroksen jälkeen parhaat joukkueet nousevat automaattisesti ylempään liigaan. Jokaisen junioridivisioonan maksimikoko on sama kuin vastaavan senioridivisioonan. Nousevien ja putoavien joukkueiden määrä on aina 50% divisioonan maksimikoosta. Kuitenkin, jos divisioona ei ole täysi, putoavien joukkueiden määrä on mahdollisimman pieni.
Esimerkiksi jos 2. divisioonassa on 32 joukkuetta, 16 joukkuetta ja putoaa ja 16 voi nousta alemmasta divisioonasta. Mutta jos 2. divisioonassa on 20 joukkuetta, 4 joukkuetta putoaa ja 16 joukkuetta nousee 3. divisioonasta (4 joukkuetta pudonneiden tilalle ja 12 vapaille paikoille).
Jos juniorijoukkue antaa luovutusvoiton kahtena viikkona peräkkäin, joukkue poistetaan liigasta.
2014-05-05 14:19:43
Sokkerissa yksi tapa hakkia uusia pelaajia on ostaa heitä muista joukkueista. Siirtolistat toimivat huutokauppaperiaatteella. Lähtöhinnan tulee olla vähintään 1€ (joissain maissa aina 4 valuuttayksikköä, esim. Eestissä 4 EEK).

Pelaajan laittaminen myyntiin maksaa 2,5% asetetusta lähtöhinnasta. Siirron tapahduttua, myyjä maksaa siirrosta veroina 5% myyntihinnasta. Mikäli pelaaja ei ole joukkueen alkuperäinen pelaaja ja iältään 23 tai sen alle, joutuu myyjä hyvittämään lisäksi 5% myyntihinnasta pelaajan kasvattajaseuralle.

Siirtolistalle laitettu pelaaja pysyy siirtolistalla kaksi päivää ellei myyjä vedä häntä pois siirtolistalta. Pelaajan voi vetää pois siirtolistalta ainoastaan jos hänestä ei ole tehty tarjouksia. Siirtoajan umpeuduttua pelaaja on valmis siirtymään korkeimman tarjouksen tehneeseen joukkueeseen. Tarjouskilpailun päätyttyä pelaaja pysyy vanhassa joukkueessaan kunnes uusi omistaja ottaa hänet joukkueeseensa tai edellinen omistaja lähettää hänet uuteen seuraan. Siirto on tällöin suoritettu loppuun.

Mikäli pelaajasta tehdään tarjous, mutta siirtoa ei suoriteta loppuun edellä kuvatulla tavalla, siirto mitätöityy automaattisesti viikon kuluttua. Tällöin sekä korkeimman tarjouksen tehnyt joukkue että myyjä joutuvat maksamaan 10% tarjotusta hinnasta.

Päiväkauppa

Sokkerissa on omat sääntönsä, joilla pyritään rajoittamaan pelaajien päiväkauppaa. Pelaaja voi nimittäin kieltäytyä pelaajahuutokaupasta mikäli
- hän on pelannut kovin vähän pelejä,
- joukkue on huutokaupannut paljon pelaajia viimeisen 2 viikon aikana,
- hänellä on huono kunto ja/tai
- kannattajien mieliala on korkea (ts. mitä alhaisempi kannattajien mieliala on, sitä halukkaampi pelaaja on siirtymään).

Päiväkaupan säännöt eivät ole voimassa alkuperäisten pelaajien eikä juniorijoukkueesta tulleiden pelaajien kohdalla.

Siirtojen mainostaminen

Voit mainostaa pelaajiesi siirtoja useilla eri tavoilla:

- Voit luoda 3 myynti-ilmoitusta kerrallaan pelaajistasi selvittääksesi millaista kiinnostusta he herättävät siirtomarkkinoilla klikkaamalla "Myy" pelaajan sivulla ja sen jälkeen klikkaamalla "Luo ilmoitus" -painiketta. Tämä mahdollistaa sinulle aloittamaan viestiketjun, joka liittyy kyseiseen pelaajaan ja se näkyy kaikille käyttäjille, jotka katselevat pelaajaasi. Lisäksi, myynti-ilmoituksen pelaajan taidot näkyvät kaikille käyttäjille on pelaaja sitten siirtolistattu tai ei. Siirrot -sivulla käyttäjät voivat etsiä pelaajia, joista on tehty myynti-ilmoitus (valitse "myynti-ilmoitukset" Listan tyyppi -pudotusvalikosta).

- Pelaajia, jotka täyttävät tietyt minimivaatimukset, voi mainostaa seuraavilla foorumeilla: Transfer (en), Transfer Star (en) ja Transfer Junior (en). Voit lisätä nuo foorumit foorumilistaasi klikkaamalla "Näytä muut foorumit". Muista noudattaa foorumin sääntöjä siitä millaisia pelaajia foorumissa saa ilmoittaa.

- Voit mainostaa pelaajiasi oman maasi siirtofoorumissa ja sen maan siirtofoorumissa josta pelaajasi on kotoisin. Esimerkiksi jos olet suomalainen käyttäjä ja olet myymässä ranskalaista pelaajaa, voit mainostaa pelaajaasi Transfers Suomi ja Transfers France -foorumeissa, mutta et muiden maiden siirtofoorumeissa.

Muista lisäksi, että alussa mainitut reilun pelin säännöt pätevät pelaajasiirroissa.
2014-05-07 20:07:09
Jokaisella joukkueella on oma stadion, jossa järjestetään joukkueen kotipelit. Lipputulot on jokaisen joukkueen tärkeimpiä tulonlähteitä, joten optimoimalla katsomon kokoa, katsomotyyppejä ja lipunhintoja vaikutat merkittävästi joukkueen talouteen.

Katsomotyypit

On olemassa seuraavat neljä katsomotyyppiä:
- Nurmikko (seisten sivurajojen ulkopuolella): Paikkoja ei ole rakennettu ja näillä katsomon osilla voi olla maksimissaan seisomassa 100 katsojaa sivurajoilla.
- Penger: Betonista tehtyjä seisomapaikkoja. Palloliitto on määräyksin rajoittanut tämän katsomotyypin kokoa.
- Penkit: Istumakatsomotyyppi, mutta ei niin mukava kuin istuimet.
- Istuimet: Ylellisempi istumakatsomotyyppi. Suurin osa katsojista valitsee mieluiten istuimet.
Katsojamäärät

Katsojamäärät ovat riippuvaisia:
-Molempien joukkueiden kannattajaryhmien jäsenmäärän koosta
-Molempien joukkueiden kannattajaryhmien mielialasta
-Ottelutyypistä
-Säästä (katokset vaikuttavat positiivisesti yleisömäärään sateisina päivinä)
-Lippujen hinnoista
-Stadionin koosta ja katsomotyypeistä
-Kannattajien mieltymyksistä eri katsomotyyppeihin

Kannattajien mieltymykset

Kaikki kannattajat eivät pidä samanlaisista katsomotyypeistä. Jotkut kannattajat suosivat istuimia, jotkut penkkejä, toiset suosivat pengertä ja jotkut haluavat seistä nurmikolla. Mikäli kannattajat eivät saa paikkaa haluamastaan katsomon osasta, he ostavat lipun kalliimmasta katsomosta. He eivät kuitenkaan osta lippua halvemmasta katsomon osasta. Sään mukaan jotkut kannattajat ostavat lipun ainoastaan jos heidän suosimansa katsomon osa on katettu.

Pääsylippujen hinnat

Voit vaikuttaa katsojamääriin säätämällä pääsylippujen hintoja. Huomaa, että jos asetat lippujen hinnat liian korkeiksi, vähemmän kannattajia tulee paikalle ja saat vähemmän lipputuloja. Samoin jos hinnat ovat liian matalia, niin enemmän kannattajia tulee paikalle, mutta lipputulot voivat jäädä pieneksi. Saat parhaan tuoton lipputuloista asettamalla oikeat lippujen hinnat ottaen huomioon kaikki tekijät, jotka vaikuttavat ottelun katsojämääriin. Jos stadionisi on pieni ja oletat, että enemmän kannattajia on kiinnostunut ottelusta kuin mitä sinulla on katsomopaikkoja stadionilla, voit asettaa korkeat lippujen hinnat saadaksesi korkeamman tuoton yleisötuloista. Kuitenkaan et saa parempaa tuloa kuin mitä saisit laajentamalla stadionia.

Asettaaksesi pääsylippujen hintoja, mene Stadion sivulle ja klikkaa "Muuta hintaa". Voit asettaa oman hinnan jokaiselle kahdeksalle katsomon sektorille erikseen. Pääsylipun hinta täytyy olla välillä 0,25 € - 250 €. Oletushinnat pääsylipuille näkyvät sääntöjen kohdassa "18. Maksut ja hinnat".

Rakentaminen

Ole varovainen kun muokkaat stadionia. Pidä mielessä, että stadioniin tehty investointi palautuu hitaasti, joten vaikka se voi olla hyvä sijoitus keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, sen voi olla vaikea tuottaa lyhyellä aikavälillä. Pieni katsomo tarkoittaa sitä, että osa tuloista voidaan menettää otteluissa, mutta liian iso stadion lisää kiinteitä kustannuksia joukkueelle.

Stadionin katsomot on jaettu kahdeksaan sektoriin. Muokataksesi tiettyä sektoria klikkaa "Laajenna" tässä sektorissa Stadion sivulla. Tämän jälkeen voit valita uuden koon, katsomon tyypin ja rakennetaanko sektoriin katos vai ei. Valittu koko on se koko, joka on käytössä tässä sektorissa rakentamisen jälkeen.

Kun olet tehnyt valintasi paina "Anna arvio" -painiketta ja saat yksityiskohtaisen selvityksen rakennuskustannuksista ja arvioidun rakentamiseen kuluvan ajan. Rakentajat arvioivat rakentamiseen kuluvan ajan päivinä, mutta todellinen aika saattaa poiketa hiukan ennusteesta. Jos haluat rakennustyöt valmiiksi tiettyyn päivämäärään mennessä sinun kannattaa varata muutama päivä marginaalia odottamattomien viivästysten varalle.

Muista, että paikkojen hinta kasvaa suhteessa katsomon kokoon, joten kahden pienemmän katsomon rakentaminen saattaa tulla halvemmaksi kuin yhden isomman. Toisaalta jokainen rakennusprojekti sisältää tiettyjä kiinteitä kustannuksia, joten kovin pienet muutokset eivät ole kannattavia. Rakennustöiden aikana kyseinen katsomon sektori on suljettu ja vain pieni määrä kannattajia pystyy seisoskelemaan tässä katsomon osassa.

Kenttä

Nurmen kunto

Nurmen kunto vaikuttaa pallon käyttäytymiseen ja pelaajien loukkaantumisen todennäköisyyteen. Heikossa kunnossa olevalla nurmella pallo voi pomppia arvaamattomaan suuntaan ruohon epätasaisuuden vuoksi ja pallo voi myös poukkoilla odottamattomasti pelaajan kuljettaessa palloa. Loukkaantumisen todennäköisyys on korkeampi huonokuntoisella nurmella ja alempi hyväkuntoisella (nurmen kunto suurempi kuin 50%).

Nurmen tyyppi

Sinun pitää valita millaisen nurmen haluat stadionillesi. On olemassa erilaisia nurmityyppejä, jokaisella on erilainen optimaalinen kunto riippuen nurmen laadusta. Esimerkiksi puutarhanurmi ei saavuta juuri parempaa kuin 50%:n kuntoa, joten se ei ole kovin hyvä. Nurmen kunto heikkenee vähitellen jokaisen ottelun jälkeen ja se tarvitsee aikaa elpyäkseen. Nurmen kunnon palautumisnopeus on riippuvainen säästä; nurmi kasvaa parhaiten kun ei ole liian kuuma tai märkä.

Nurmen ylläpito

Voit nopeuttaa nurmen kunnon palautumista käyttämällä rahaa nurmen ylläpitoon. Korkealla ylläpitotasolla nurmi palautuu nopeammin. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa kasvattaa ylläpitotasoa. Ostamalla matalan ylläpidon taso kasvaa 50%:llä prosenttiyksiköllä, vastaavasti ostamalla korkean ylläpidon taso on 100%. Ylläpitotaso vähenee vähän joka päivä. Sinun tarvitsee käyttää ylläpitoa vain silloin kun haluat nopeasti parantaa nurmen kuntoa.

Ruohotyypit ja kustannukset

Nimi: Asennuskustannus / Korkea ylläpito/ Matala ylläpito
Puutarhanurmi itse asennettuna: 5 000 € / 1 250 € / 625 €
Amatööriurheiluun sopiva kenttä, fanien vapaaehtoistyönä asennettuna: 10 000 € / 2 500 € / 1 250 €
Puoli-ammattilaiskenttien nurmi paikallisesta puutarhakaupasta: 25 000 € / 6 250 € / 3 125 €
Ammattilaisnurmi Green Grassilta: 50 000 € / 12 500 € / 6 250 €
Huippuluokan nurmi kolmikerroksisena ProGrassilta: 100 000 € / 25 000 € / 12 500 €
Enkelinurmi DivineGrassilta: 125 000 € / 31 250 € / 15 625 €

Nurmen leikkaus ja logo

Voit valita miltä kenttäsi näyttää. Voit valita erilaisia kuviointeja kuten, pystysuorat raidat, ruudut tai ihan tyhjä ja monia muita kuvioita.

Plus käyttäjät voivat myös laittaa kentälleen joukkueensa logon niille merkityille paikoille tietyn kokoisina. On suositeltavaa käyttää logon formaattina PNG:tä läpinäkyvyyden paremmaksi hallitsemiseksi.

Kentän koko

Voit muuttaa kenttäsi kokoa kuinka suureksi tai pieneksi haluat sallituissa rajoissa. Tästä ominaisuudesta saattaa olla hyötyä käyttämissäsi taktiikoissasi. Kentän koon muuttamisen hinta on riippuvainen käyttämästäsi nurmityypistä. Voit valita minkä tahansa koon seuraavista rajoista.

Leveys: välillä 64 ja 78 m. Normaali: 72 m.
Pituus: välillä 95 ja 110 m. Normaali: 102 m.

Kaikki yhdistelmät ovat mahdollisia.
2007-07-31 14:26:44
Jokaisella joukkueella on tietty määrä uskollisia kannattajia valmiina kannattamaan suosikkijoukkuettaan. Fanaattisimmat liittyvät fanklubiin, jonka kokonaismäärä nähtävissä Toimisto-valikosta. Lisäksi otteluita tulee seuraamaan myös satunnaisia katsojia riippuen säästä, fanklubin koosta ja vastustajan kannattajien mielialasta.

Fanien mielialan voit tarkistaa Toimisto-valikosta.
Osa kannattajista tulee otteluihin vain mikäli tarjoat heille parhaat mahdolliset olosuhteet. Osa saattaa esimerkiksi jättää saapumatta otteluun jos tarjolla ei ole katettuja paikkoja.

Fanklubin koko päivittyy viikottain.
Uusien kannattajien määrään vaikuttavat:

- Seuran sarjataso,
- liigan taso sekä
- vastustajan sarjasijoitus.

Karsintaotteluilla on kannattajien mielialaan suurempi vaikutus kuin liigaotteluilla.
2007-11-15 21:13:02
Ottelut pelataan oikean jalkapallon säännöillä.

Kokoonpanon valinta

Jokaiseen otteluun voi valita 11 pelaajaa ja 5 vaihtomiestä. Loukkaantuneet pelaajat, joiden toipuminen kestää enemmän kuin 7 päivää, eivät voi pelata. Pelaajat, jotka eivät ole täysin toipuneet loukkaantumisestaan (vähemmän kuin 7 päivää toipumiseen, merkitty lievästi loukkaantuneiksi) voivat pelata ottelussa, mutta suoritus ei ole täysipainoinen. Pelaaja jolla on kolme varoitusta tai enemmän (keltainen kortti), tai pelaaja, joka on pelikiellossa (punainen kortti) joutuu jättämään väliin yhden virallisen ottelun (punainen kortti pelaajan nimen vieressä). Pelaaja, joka on pelikiellossa, tai ei ole pelikunnossa ei osallistu peliin, vaikka hänet laittaisi kokoonpanoon.

Kaikille pelaajille tulisi valita pelipaikaksi joku seuraavista:
GK - maalivahti
DEF - puolustaja
MID - keskikenttäpelaaja
ATT - hyökkääjä

Tämä käskytys määrittää miten pelaaja pelaa (esim. puolustajien pitäisi taklata, eikä yrittää harhautella vastustajia ja näin aiheuttaa joukkueelleen ongelmia pallonmenetyksen sattuessa). Kaikille pelipaikoille on määritelty maksimimäärä pelaajia, jotka voidaan kyseiselle paikalle sijoittaa. Ne ovat: 1 maalivahti (GK), 5 puolustajaa (DEF), 5 keskikenttäpelaajaa (MID) ja 3 hyökkääjää (ATT). Mikäli peluutat useampaa pelaajaa kuin mitä pelipaikan maksimi sallii (esim. kuutta puolustajaa), menetät harjoituksen, ellet vaihda harjoitusta kestävyyteen.

Lue kohta ”Harjoittelu” nähdäksesi miten kukin pelipaikka vaikuttaa harjoitukseen.

Mikäli aloituskokoonpanossa on vähemmän kuin 10 pelaajaa tai manageri poistaa otteluun asetetun taktiikan, saa vastustaja luovutusvoiton. Luovutusvoiton saaneen joukkueen aloituskokoonpanoon merkityt pelaajat saavat kuitenkin saman harjoituksen, kuin jos ottelu olisi pelattu ilman vaihtoja. Luovuttaneen joukkueen pelaajat menettävät harjoituksen.

Vaihdot

Ottelun aikana saattaa tulla tarpeelliseksi vaihtaa pelaaja esim. loukkaantumisen takia. Sillä hetkellä ylimpänä vaihtomieslistalla oleva kyseisen pelipaikan pelaaja korvaa loukkaantuneen. Ottelun aikana voit vaihtaa 3 pelaajaa vaihtopenkiltä kentälle.

Kokoonpanon lisäksi otteluun voidaan määritellä myös muita määräyksiä. Tehdäksesi taktisen vaihdon sinun täytyy määritellä se ajankohta (minuutti) jolloin vaihto tapahtuu, sekä ehto jolla vaihto tehdään. Voit myös määrätä rangaistus- ja vapaapotkun antajan (vapaapotkut vain hyökkäysalueella). Kulmapotkun antajaa ei voi määrätä.

Alla olevien ehdollisten vaihtojen osalta ajankohta (peliminuutti) tarkoittaa kuitenkin sitä hetkeä, josta eteenpäin ehtoa testataan - eikä siis yhtä ainoaa peliminuuttia, jolla sitä testataan (eli jos asetat ehdon 1. peliminuutille, niin näissä tapauksissa ehto voi toteutua esimerkiksi vasta 89. peliminuutilla, koska ehtoa tarkastetaan läpi koko pelin):

- pelaaja saa keltaisen kortin
- pelaaja saa punaisen kortin
- pelaaja on lievästi loukkaantunut

Mikäli et määrää vapaapotkun suorittajaa sen antaa palloa lähinnä oleva pelaaja.

Luovutusvoitot

Joukkue saa luovutusvoiton mikäli

- vastustajalla on alle 10 pelaajaa avauskokoonpanossa (5:0),
- taktiikka on poistettu taktiikkaeditorista ennen ottelua ja uutta ei ole valittu (5:0), tai
- mikäli molempien joukkueiden kokoonpano aiheuttaa luovutusvoiton on tulos seuraava:
* 0:0 - liigaottelu,
* 1:0 - cup-ottelu.

Ottelun TV-seuranta

Voit seurata kaikki ottelusi TV-seurantana nähdäksesi pelaajiesi esitykset, ottelun huippuhetket ja taktiikoiden toimivuuden.
TV-seurannan kontrollit:
- [Home], pelaajanimet näytetään ruudulla kyllä / ei
- [välilyönti], kontrollipaneeli kyllä / ei
- [vasen nuoli][oikea nuoli], hidastus / nopeutus pelitapahtumiin, liveseurannan nopeutta ei pysty muuttamaan
- [nuoli alas], pysäytä
- [alt] + [F4], lopeta seuranta

Ottelutilastot

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden tilastoissa näkyvät seuraavat kohdat:
- pallonhallinta, aika laskettu pallon saamisesta sen menetykseen. Erikoistilanteita ei huomioida.
- pelin painopistealue, eli aika kun peliä on pelattu kyseisen joukkueen kenttäpuoliskolla. Jos joukkueesi kenttäpuoliskolla on pelattu yli 50 % älä juhli – tämä tarkoittaa, että olet puolustuskannalla!
- laukaukset maalia kohti
- rikkeet
- varoitukset
- laukausten, syöttöjen ja puolustuksen tehokkuus, laskettuna kaikkien pelaajien toimenpiteiden keskiarvona (esim. puolustaja riisti pallon vastustajalta tai yritti sitä, jolloin hänen puolustustaitonsa tuossa pelitapahtumassa otetaan huomioon joukkueen kokonaisarvosanassa). Pelitapahtuman vaikutus riippuu pelaajan puolustustaidosta, hänen sen hetkisestä kunnostaan ja siitä onnistuiko pallonriisto. Jopa parhaat pelaajat epäonnistuvat toisinaan.
Muista, että arvosanat tarkoittavat pelaajien henkilökohtaista suoritusta eivätkä sitä kuinka hyvin he pelasivat joukkueena. Joukkuesuoritus on sinusta kiinni erityisesti valitsemasi taktiikan myötä.

Pelaaja-arvostelut

Pelaaja-arvosteluista näet pelaajan arvosanan ja tilastot kustakin ottelusta:

- Pelaajan yleisarvosana. Mitä enemmän pelaajalla on mahdollisuuksia käyttää taitojaan hyväkseen sitä paremman arvosanan hän saa. Arvosana riippuu pelipaikasta. Eri tekijät otetaan huomioon pelipaikasta riippuen, esim. hyökkääjille tärkein kriteeri arvosanassa on hänen laukaustensa laatu (jos hänellä oli mahdollisuuksia). Pelaajan kunto vaikuttaa siihen miten hyvin hän hyödyntää taitojaan sekä hänen arvosanoihinsa.
- Vaihdosta tulo / vaihtoon meno aika.
- Laukaukset maalia kohti.
- Rikkeet.
- Hyökkäys-prosentti - peliaika jonka pelaaja liikkui pallon kanssa, syötti tai harhautti vastustajan.
- Puolustus-prosentti - peliaika jonka pelaaja taklasi, tai seurasi pallolista vastustajaa. Ota huomioon, että Puolustus-prosentti ei välttämättä ole korkein puolustajilla - hyökkäyspainotteisissa joukkueissa aktiivisimmat pelaajat ovat keskikentällä, tai jopa hyökkäyksessä.

Selostus

Yhteenveto tärkeimmistä pelitapahtumista, kuten:
- Maalit.
- Ylärima- ja tolppalaukaukset, sekä läheltä ohimenneet laukaukset.
- Laukaukset, joissa maalivahdilla oli vaikeuksia torjunnassa.
- Varoitukset ja ulosajot.
- Vaihdot.
- Rangaistuspotkut.
2014-05-08 12:57:45
Pelimuodot

Jokaisen maan sarja on jaettu divisiooniin, joissa olevien joukkueiden määrä on riippuvainen sarjatasosta. Korkeimmalla sarjatasolla on vain yksi lohko – maan tärkein ja arvostetuin. Alemmissa divisioonassa on aina nelinkertainen määrä lohkoja verrattuna ylempään, eli:

I divisioona: 1 lohko,
II divisioona: 4 lohkoa,
III divisioona: 16 lohkoa,
IV divisioona: 64 lohkoa,
jne.
(saattaa olla maakohtaisia poikkeavuuksia)

Kaikissa lohkoissa on kahdeksan joukkuetta jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan, eli 14 ottelua kaudessa. Pisteitä saa kuten oikeassakin sarjassa; voitosta kolme pistettä ja tasapelistä piste. Sarjataulukko määräytyy seuraavasti (järjestyksessä alaspäin):
- pisteet,
- maaliero,
- tehdyt maalit
- voitettujen ottelujen määrä ja
- edellisen kauden lopun sarjasijoitus.

Kauden lopuksi ylimmän divisioonan voittajasta tulee maansa mestari. Muiden divisioonien lohkojen voittajat pelaavat pudotuspelit ylemmän divisioonan lohkojen sijoilla 5-8 olevia vastaan. Kuitenkin siten että parhaat 25% lohkojensa voittajista nousevat suoraan ylempään divisioonaan. Sijoittumiseen vaikuttavat pisteet, maaliero, tehdyt maalit sekä sijoitus edellisellä kaudella. Sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista huonoimmat 25% tippuvat suoraan alempaan divisioonaan. Pudotuspeliparit määräytyvät pisteiden ja maalieron pohjalta siten, että ylempien divisioonien heikoin joukkue pelaa alempien divisioonien vahvinta nousijaehdokasta vastaan. Varsinaisen peliajan päättyessä tasan pelataan jatkoaika, jonka päättyessä tasan käydään rangaistuspotkukilpailu. Ottelu pelataan ylemmässä divisioonassa olevan joukkueen kotikentällä.

Cup

Kansalliset cup-ottelut alkavat ennen ensimmäistä sarjakierrosta liigassa. Cupiin osallistuvien joukkueiden määrä on suurin mahdollinen kakkosen potenssi. Siten esimerkiksi maassa, jossa on kolme divisioonaa (21 lohkoa, 168 joukkuetta) cupiin osallistuu 128 joukkuetta. Joukkueita divisioonista pääsee cupiin seuraavasti: kaikki I ja II divisioonien joukkueet, 1.-5. rankatut III divisioonan joukkueet ja parhaat III divisioonan 6. rankatut joukkueet. Ranking määräytyy edelliskauden sarjasijoitusten perusteella.

Ranking on tärkeä tekijä myös cupin otteluohjelmassa, koska korkeimmalle rankatut 50% joukkueista sijoitetaan koriin A ja huonoimmin rankatut 50% sijoitetaan koriin B. Tämän jälkeen arvotaan kotijoukkue korista B ja vierasjoukkue korista A. Jokaisen kierroksen jälkeen joukkueet sijoitetaan uudelleen koreihin mukana olevien joukkueiden edellisen kauden sijoitusten perusteella. Joukkueet pelaavat yhden pelin cup-säännöillä (tarvittaessa jatkoaika ja mahdollinen rangaistuspotkukilpailu).

Champions Cup

Jokaisen Sokker-maan parhaat joukkueet osallistuvat Sokkerin Champions Cupiin. Cupiin osallistuu yhteensä 128 joukkuetta.

Kaikkien maajoukkueen omaavien maiden liigamestarit osallistuvat cupiin. Osallistujamäärä täydennetään korkeiten rankattujen maiden cup-voittajilla. Jos joukkue on voittanut sekä liigamestaruuden että kansallisen cupin, menee Champions Cup – paikka rankingissa seuraavana olevan maan cup-voittajalle.

Tämä kilpailu käydään pudotuspelisysteemillä, kuten kansalliset cupit. Arvonta suoritetaan joukkueiden sen hetkisten ranking-pisteiden perusteella.

Ystävyysottelut

Joukkueilla, jotka eivät selviytyneet cupiin, tai putosivat siitä, on mahdollisuus viikolla osallistua ystävyysturnauksiin (mikäli turnauksia löytyy) tai sopia yksittäinen ystävyysottelu. Ottelu voidaan pelata käyttäen sarjan sääntöjä (ilman jatkoaikaa ja rangaistuspotkukilpailua), tai käyttäen cup-sääntöjä. Mikäli haluat kutsua joukkueen ystävyysotteluun mene kyseisen joukkueen otteluohjelmaan. Joukkueen ollessa vapaana sen kohdalla näkyy linkki, josta haasteen voi jättää ellet ole itse jo sopinut ottelua.

Ystävyysturnaukset

Vain Plus-ominaisuuden hankkineet voivat järjestää ystävyysturnauksia, joskin kaikki voivat niihin kuitenkin osallistua.
Kukin voi järjestää vain yhden turnauksen. Turnaus järjestetään ”Ystävyysottelut”-kohdasta valikossa.
Turnauksen järjestäjä määrittelee turnauksen alkamisajankohdan sekä mitkä joukkueet pelaavat mahdollisella toisella kierroksella.

Turnauksen järjestäjä ei voi jättäytyä järjestämästään turnauksesta sivuun, eikä poistaa turnausta.

Turnauksen ollessa luotu joukkueet voivat ilmoittautua siihen. Järjestäjä kutsuu haluamansa joukkueet turnaukseen ja lopulta aloittaa turnauksen.
Turnauksen voi hyväksyä kun seuraavat ehdot ovat voimassa:
- Joukkueiden lukumäärän tulee olla parillinen ja vähintään neljän joukkueen tulee osallistua turnaukseen.
- Valittua joukkueiden maksimimäärää ei saa ylittää, eikä joukkueita saa olla enempää kuin syntyviä otteluita ehditään pelaamaan ennen kauden loppua.
- Valituilla joukkueilla ei saa olla cup-, tai ystävyysotteluita otteluohjelmassaan.

Turnaus, joka on vahvistettu torstain ja sunnuntain välissä, alkaa seuraavana keskiviikkona. Otteluohjelma määräytyy maanantaina. Maanantain ja keskiviikon välissä voit perustaa uuden turnauksen tai liittyä johonkin turnaukseen, joka ei ole vielä käynnissä; et voi kuitenkaan vahvistaa tai aktivoida omaa turnaustasi.

Vahvistamattoman turnauksen status pysyy muuttumattomana. Se voidaan aktivoida myöhemmin tai jättää vahvistamatta kokonaan.

Turnaus, joka on pelattu loppuun, muuttuu jälleen ei-aktiiviseksi, jolloin voit aloittaa uuden kierroksen, kutsua uusia joukkueita jne.

Arcade-pelit

Arcade-pelit ovat tietynlaisia ystävyysotteluita, joita on mahdollista pelata kahden Plus-käyttäjän välillä. Niitä voidaan pelata kaikkina muina päivinä paitsi keskiviikkoisin (cup- tai ystävyysottelut) ja sunnuntaisin (liigaottelut) jolloin pelataan viralliset ottelut. Arcade-pelit ovat puhtaasti huvipelejä eikä niillä ole mitään vaikutusta Sokkerin todellisuuteen; loukkaantumiset ja kortit eivät ole voimassa pelien jälkeen eikä otteluilla ole vaikutusta harjoitteluun. Arcade-pelit vaikuttavat kuitenkin joukkueesi ranking-pisteisiin. Loukkaantumiset ja pelikiellot eivät ole voimassa myöskään ennen peliä vaan kaikki pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoja valitessa.
2014-05-08 13:09:18
Joka kausi käsittää 16 viikkoa ja ne numeroidaan 0-15. Riippuen viikonpäivästä, tapahtuu erilaisia tapahtumia. Jotkut tapahtumat esiintyvät vain tietyillä viikoilla. Tässä lista päätapahtumista:

Joka päivä

- Terveyspäivitykset loukkaantuneille pelaajille.
- Stadionin rakennuspäivitykset.
- Pelaajien arvojen päivittäminen.
- Annetun päivän sääennuste julkaistaan.

Lauantai

- Palkanmaksupäivä ja stadionin käyttökustannusten maksupäivä.
- Juniorit saapuvat juniorijoukkueeseen.
- Sponsorit maksavat viikottaisen tukensa joukkueen tilille.
- A-maajoukkuepelit
- (Viikko 0) MM-karsintojen otteluohjelmien julkistus
- (Viikko 1) MM-lopputurnauksen otteluohjelmien julkistus

Sunnuntai

- Taitopäivitykset vanhemmille pelaajille.
- Sarjapelit.
- (Viikko 1) Maajoukkueen managerivaalit päättyvät
- (Viikot 1-14) Liigaottelut pelataan
- (Viikko 15) Karsintaottelut (Katso kohta 12)
- Huom! Viikolla 0 ei pelata otteluita sunnuntaina.

Maanantai

- Hyväksyttyjen ystävyyssarjojen ottelut arvotaan.
- Joukkueen kannattajien määrän päivitys.
- Pelaajien kuntopäivitys.
- Sarjataulukot päivitetään.
- (Viikko 0) Edelliskauden bonukset maksetaan (fanien kausikortit ja sponsorit)
- (Viikko 15) Maajoukkueiden vaalit alkavat

Tiistai

- (Viikot 1-14) Juniorisarjojen ottelut.

Keskiviikko

- Junioriliigojen otteluparien arvonnat.
- Ehdotukset hyväksymättä jätetyistä ystävyysotteluista poistetaan, ystävyysottelut pitää sopia keskiviikkoon mennessä (ystävyysotteluita ei voi sopia keskiviikkoisin).
- Cup (alkaa viikolla 0)-/harjoitusottelu.

Torstai

- Sokkerin Champions Cupin ottelut. Champions Cup alkaa viikolla 15.
- Seuraava cup-kierros arvotaan (mikäli cup ei ole vielä päättynyt).
- Ystävyyssarjojen sarjataulukot päivitetään.
- Juniorien harjoituspäivitykset.
- Pelaajien harjoituspäivitykset ja kuntopäivitys.

Perjantai

- Seuraavan Champions Cup -kierroksen arvonta (mikäli cup ei ole vielä päättynyt).
- U21-maaottelut
- (Viikko 15) pelaajat vanhenevat ja heidän palkkansa päivitetään
2008-11-29 09:48:04
Kaikilla vähintään täyden kauden Sokkerissa olleilla mailla on oma maajoukkue. Maajoukkueeseen saa valita vain kyseisen maan pelaajia. Valinnat tekee maajoukkueen valmentaja. Maajoukkueen otteluita voivat seurata kaikki riippumatta siitä omistavatko Plus-lisäominaisuuden vai eivät.

Maajoukkuevalmentajan vaalit

Kaikki voivat hakea minkä tahansa maajoukkueen valmentajaksi. MJ-valmentajat valitaan demokraattisesti kunkin kauden lopussa vaalilla. Maajoukkueen valmentaja ei näe pelaajien taitoja kuin siinä tapuksessa, että kyseessä on valmentajan omassa sarjajoukkueessa tai siirtolistalla oleva pelaaja.

Pelaajat

Maajoukkuepelaajien lukumäärä on rajoitettu 40 pelaajaan. Maajoukkuepelaajia ei voi erottaa. Maajoukkuepelaajia suojellaan siltä varalta, että joukkue muuttuu Botti-joukkueeksi. Mikäli pelaaja on maajoukkueen jäsen, hänet tullaan siirtolistaamaan heti, kun Botti-joukkue annetaan jollekin käyttäjälle.

Ottelut

Ystävyysottelut

Ystävyysotteluita pelataan joka viikko ellei ohjelmassa ole MM-kisojen otteluita. Maajoukkueen ystävyysotteluiden järjestäminen on MJ-valmentajan vastuulla - aivan kuten tavallisten ystävyysotteluidenkin. MJ-valmentaja voi ottaa maajoukkueeseen kenet tahansa kyseisen maan pelaajan.

MM-karsinnat

Kaikki maajoukkueet osallistuvat karsintoihin. Maajoukkueet jaetaan arvontakoreihin MJ-rankingin perusteella. Sijoilla 1-7 olevat joukkueet menevät koriin A, sijoilla 8-14 koriin B ja niin edelleen. Korissa A olevat joukkueet sijoitetaan lohkoihin ensimmäisenä, korissa B olevat toisena jne.

Karsintaotteluita ei pelata joka viikko, joten ystävyysotteluita on mahdollisuus pelata.

MM-turnaus

Vain 32 parasta maajoukkuetta pääsee MM-kisoihin seuraavien kohtien perusteella:

1. Lopullinen sijoitus karsintalohkossa
2. Pisteet karsintalohkossa
3. Tehdyt maalit
4. Päästetyt maalit
5. Voitot
6. Ranking pisteet arvonnan alussa.


MM-turnauksessa joukkueet sijoitetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon karsintojen perusteella. Kahdeksan karsintojen parasta maata sijoitetaan ensimmäiseen arvontakoriin, seuraavat 8 toiseen, seuraavat 8 kolmanteen ja viimeiset 8 neljänteen.
2007-09-08 12:45:55
Käyttäjän valikot – oikea kehys

Sivun oikeasta laidasta löydät 9 kuvaketta, joista pääset joukkuettasi koskeviin tärkeisiin tietoihin:

- Uutiset – Pelin etusivu, jonne tulevat peliä koskevat uutiset.
- Joukkue – Joukkueesi etusivu, josta pääset katsomaan sarjasi tilannetta. Pääset myös katsomaan käyttäjätietojasi klikkaamalla käyttäjätunnustasi. Käyttäjätiedoista voit vaihtaa kirjautumistunnustasi, salasanaasi, sähköpostiosoitettasi jne.
- Pelaajat – Lista pelaajistasi, jotka tällä hetkellä pelaavat joukkueessasi. Täältä saat kaiken tarvitsemasi tiedon pelaajistasi tehdessäsi kokoonpanoa. Voit myös klikata pelaajan nimeä, jolloin pääset hänen henkilökohtaisiin tietoihinsa. Voit myös laittaa pelaajasi myyntiin tai erottaa hänet.
- Ottelut - Lista pelatuista peleistäsi sekä sovituista tulevista otteluista.
- Harjoittelu - Täältä voit asettaa joukkueellesi haluamasi yksilöllisen harjoituksen ja valita mille pelipaikalle se on suunnattu (GK, DEF, MID tai ATT), värvätä uusia valmentajia sekä valita joukkueesi valmentajat eri tehtäviin (päävalmentajaksi, apuvalmentajaksi tai juniorivalmentajaksi). Valmentajan nimeä klikkaamalla pääset hänen henkilökohtaisiin tietoihinsa, josta voit solmia sopimuksen hänen kanssaan, erottaa hänet jne.
- Talous - Täältä voit katsoa joukkueesi tulot ja menot kuluvalta ja edelliseltä viikolta sekä seurata joukkueesi tilin saldoa.
- Stadion - Tältä sivulta näet stadionisi ja voit arvioida mahdollisen laajennuksen hinnan tai aloittaa stadionisi laajennuksen.
- Toimisto - Täältä löydät tietoa mitä joukkueessasi on tapahtumassa ja lukea raportteja sekä näet kannattajien määrän ja sponsorien mielialan. Voit seurata myös siirtoja pelaajista joita olet myymässä tai ostamassa. Lisäksi ylävalikosta löydät linkkejä toisille tärkeille sivuille:
+ Juniorit - Voit tarkistaa juniorijoukkueessasi olevien pelaajien tasot sekä asettaa juniorijoukkueesi maksimipaikkojen lukumääränp. Lisäksi voit nostaa valmistuneen juniorin joukkueeseesi.
+ Ystävyysottelut - Erilaista tietoa ystävyysotteluista ja –sarjoista. Täältä voit myös lähettää mainoksen mikäli haluat ystävyysottelun ja lisäksi voit hyväksyä sinulle tehdyn ystävyysotteluhaasteen.
+ Media - Voit asettaa joukkueesi peliasut, logon, julkaista lehdistötiedotteita jne. (vain Plus paketin ostaneille).
+ Seuranta - Täältä löydät listan seurannassasi olevista joukkueista ja pelaajista (vain Plus paketin ostaneille).
+ Posti - Täältä voit lähettää Sokker-postia muille Sokkerin pelaajillePäävalikko - vasen kehys

Tästä valikosta pääset maasi ja Sokkerin yleisille sivuille:

- Maailma - Yleisiä tietoja Sokkerin käyttäjistä ja eri maista.
- Oma maasi - Maasi pääsivu ja kaikki perustiedot. Maassasi olevat ystävyyssarjat ja viralliset sarjat löytyvät täältä. Ylävalikosta pääset lisäsivuille:
+ Alueet - Lista maasi alueista.
+ Statistiikka - Erilaisia tilastoja (vain Plus paketin ostaneille).
+ Tapahtumat - Lista päivän tapahtumista maassasi.
- Etsi - Täältä voit etsiä muita käyttäjiä, pelaajia tai joukkueita.
- Siirrot - Pelaajat, jotka on laitettu siirtolistalle. Ylävalikosta voit ilmoittaa epäilyttävistä siirroista, näet viimeisimmät siirrot ja pääset valmentajien siirtolistalle.
- Keskustelu - Täältä pääset foorumille, jossa voit keskustella toisten managereiden kanssa. Jos foorumin perässä on luku (+x/+y) se tarkoittaa että tällä foorumilla on viestejä joita et ole lukenut. Luku x on lukemattomien viestien lukumäärä ja y ilmaisee kuinka monen eri otsikon alla ko. viestit ovat. Muista lukea foorumeita koskevat säännöt!
- Säännöt - Linkki sääntöihin joita parhaillaan luet :). Lue myös FAQ, jossa on vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.
- Plus - Täältä löydät tietoa Plus-paketista ja sen tilaamisesta.


Kokoonpanon muokkaus

Menemällä Ottelut-listaan ja etsimällä pelin, jota ei vielä ole pelattu, löydät ottelun asetukset-linkin. Se johtaa sivulle, jossa näet pelaajat, jotka otteluun on valittu. Valitsemalla kokoonpano pääset sivulle, josta voit valita pelaajat kyseiseen otteluun, määrittää heidän pelipaikkansa ja valita käytettävän taktiikan. Kuvassa pelaajien sijoittuminen kentällä on pelaajien pelipaikkojen keskiarvo (paikoista joissa pelaaja käy pallon ollessa eri kohdissa kentällä). Tästä johtuen tämä näkymä voi poiketa hieman näkymästä taktiikkaeditorissa. Valitse pelaajat haluamillesi pelipaikoille, valitse taktiikka ja klikkaa tallenna. Tallennuksen jälkeen pääset sivulle, jossa näet pelaajat, jotka peliin on asetettu. Ollaksesi varma, että kokoonpano on oikein asetettu, poistu kokoonpanoeditorista ja tarkista se uudelleen. Joillakin internet-selaimilla voi esiintyä ongelmia.Pelimääräysten muokkaus

Menemällä Ottelut-listaan ja etsimällä pelin, jota ei vielä ole pelattu löydät ottelun asetukset-linkin. Se johtaa sivulle, jossa näet pelaajat, jotka otteluun on valittu. Valitsemalla kokoonpano pääset sivulle, josta voit valita pelaajat kyseiseen otteluun, määrittää heidän pelipaikkansa ja valita käytettävän taktiikan. Pelaajien sijoittuminen kentällä on pelaajien pelipaikkojen keskiarvo (keskiarvo paikoista joissa pelaaja käy pallon ollessa eri kohdissa kentällä). Tästä johtuen tämä näkymä voi poiketa hieman näkymästä taktiikkaeditorissa. Valitse kokoonpanoon 16 pelaajaa (11 pelaajaa aloituskentälliseen sekä 5 vaihtopelaajaa) valitsemalla pelaajan nimi halutulle pelinumerolle 1-16 (pelaajan paikan näet katsomalla numeroita kenttänäkymässä). Huolehdi siitä, että sinulla on enintään 1 GK, 5 DEF, 5 MID ja 3 ATT pelaajaa (suurempi määrä aiheuttaa sekaannusta ja kaiken muun harjoituksen menettämisen paitsi kestävyysharjoittelun). Valitse tämän jälkeen haluamasi taktiikka ja klikkaa tallenna. Tallennuksen jälkeen pääset sivulle, jossa näet pelaajat, jotka peliin on asetettu. Ollaksesi varma, että kokoonpano on oikein asetettu, poistu kokoonpanoeditorista ja tarkista se uudelleen. Joillakin internet-selaimilla voi esiintyä ongelmia.Taktiikan muokkaus

Taktiikkaeditori löytyy Harjoittelu-valikon alta (Taktiikka-linkki sivun ylälaidassa) tai sivulta, jossa kokoonpano määrätään. Voit muokata vain omia taktiikoitasi. Jos sinulla ei ole yhtään omaa taktiikkaa kopioi yksi valmiista taktiikoista tekemäsi taktiikan pohjaksi. Tehdäksesi tämän, valitse otsikon ”Luo uusi taktiikka pohjautuen” alta alasvetovalikosta jokin valmiista taktiikoista. Sen jälkeen kirjoita taktiikallesi nimi, jolloin taktiikan löytäminen helpottuu. Luo-painikkeen klikkaamisen jälkeen taktiikkasi näkyy alkuperäisten taktiikoiden alapuolella. Taktiikkaeditorin (jalkapallokenttä) yläpuolella näkyy muokkaamasi taktiikan nimi.

Valitse taktiikka, jota haluat muokata. Pelaajien sijoittelu näkyy oikealla olevalla kentällä. Muokataksesi taktiikkaa, ”vedä” keskellä kenttää olevaa palloa ympäri kenttää (siirrä hiiri pallon päälle ja pidä pohjassa vasenta hiiren näppäintä). Siirtelemällä palloa näet miten pelaajasi liikkuvat kentällä. Liikkumisnopeus riippuu pelaajan nopeudesta sekä kestävyydestä. Pallon sijainti näyttää miten pelaajasi sijoittuvat pallon ollessa valitussa paikassa. Jos haluat muuttaa pelaajien sijoittumista, jätä pallo haluttuun kohtaan kentällä ja sijoita nyt pelaajat haluamallasi tavalla. Tarkista, että pelaajasi liikkuvat järkevällä tavalla liikuttamalla jälleen palloa kentällä. Huono sijoittutumien voi johtaa siihen, että pelaajasi eivät ehdi juosta haluamallesi paikalle pelitilanteessa. Tämä voi tehdä taktiikastasi käyttökelvottoman. Sinä itse valitset pelityylin, jota joukkueesi toteuttaa. Valitset mm. kuinka korkealle puolustajat nousevat pallon ollessa hyökkäys päässä ja kuinka lähekkäin pelaajasi pelaavat, voit vahvistaa tai heikentää jotain tiettyä kentän osa-aluetta jne. On olemassa miljoonia potentiaalisia vaihtoehtoja pelitaktiikoiksi!

Sivulla, jossa teet kokoonpanon peliin ja valitset käytettävän taktiikan sekä pelin jälkeen, kun katsot pelaajiesi arvoja, näet jalkapallokentän. Tämä näkymä käytetystä taktiikasta perustuu pelaajiesi liikkumisen keskiarvoon, joten älä ylläty vaikka näkymä poikkeaisi paljonkin näkymästä, jonka näet taktiikkaeditorissa.
Ohjelmat ja skriptit, sekä itsenäiset että selaimeen asennettavat, jotka

- prosessoivat tai uudelleenjärjestelevät Sokkerista peräisin olevaa dataa;
- muokkaavat käyttöliittymää tai Sokkerin sivuston käyttöä;
- tarjoavat uutta toiminnallisuutta tai muuttavat olemassa olevaa toiminnallisuutta Sokkerin sivuilla

ovat Sokkerin puolesta normaalisti tervetulleita, koska niillä voidaan parantaa käyttäjien pelikokemusta.

Kuitenkin, mikäli jokin tällaisen ohjelman tai skriptin osa todetaan olevan haitallinen pelille (esimerkiksi roskapostin, pelin myyntitulojen laskun, suuremman liikennemäärän tai Sokkerin palvelimen kuormituksen vuoksi), Sokkerin kehittäjät ja ylläpitäjät voivat:

- estää tällaisen ohjelman tai skriptin julkaisemisen tai siitä keskustelun Sokkerin foorumeilla;
- kieltää tällaisten ohjelmien käytön ja rangaista sitä käyttäviä käyttäjiä;
- ryhtyä oikeudellisiin toimiin tällaisen ohjelman levittäjää vastaan.

Lisäksi, huomaa, että ainoa sallittu tapa ladata dataa ohjelmallisesti Sokkerista on käyttämällä XML-pohjaista käytävää osoitteessa http://online.sokker.org/xmlinfo.php. Tämä on Sokkerin tarjoama ja hyväksymä luotettava tapa ladata tietoa ohjelmallisesti pelikokemuksen parantamiseksi.

Kolmansien osapuolten tarjoamien selaimiin asennettavien lisäosien käyttö on sallittua, jos ne täyttävät edellä olevat reunaehdot eikä niitä pidetä Sokkerille haitallisina. Sokker ei kuitenkaan tarkkaile näiden ohjelmien kehitystä, joten ole tarkkana käyttäessäsi niitä, koska ne saattavat sisältää virheitä, jotka aiheuttavat satunnaisia ongelmia. Mikäli sinulla on ongelmia Sokkerin sivuston kanssa, poista ensin kaikki tällaiset lisäosat ennen kuin teet vikailmoitusta. Muista lisäksi ilmoittaa tällaisista ongelmista ohjelman kehittäjälle ohjelman omalla foorumilla.

Taitojen järjestys

0. tragic
1. hopeless
2. unsatisfactory
3. poor
4. weak
5. average
6. adequate
7. good
8. solid
9. very good
10. excellent
11. formidable
12. outstanding
13. incredible
14. brilliant
15. magical
16. unearthly
17. divine
17+. superdivine (Pelaajan taito on saavuttanut maksimin)

Kannattajien mielialat

1. are furious
2. are losing hope
3. are depressed
4. believe in their club
5. are satisfied
6. are delighted with their club`s performance
7. are madly in love with their club

Kannattajien odotukset

1. Totally outclassed here. Even your stars will be happy to get an opponent players autograph.
2. Your supporters hope the team won`t bring them too much shame in this match.
3. Supporters think the opponent is better, but with a little luck you could spring a surprise.
4. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to opponent team.
5. This match is expected to be a tough and even game by your supporters.
6. This match is expected by supporters to be a tough and even game, with slight advantage to your team.
7. Rival is respectable by your supporters, but they expect a win.
8. Your supporters are sure of an easy win in this match.
9. Supporters come to eat popcorn, relax and watch a festival of goals from your team.

Stadionin viikottainen ylläpitomaksu (1 paikka):0.75 $
Juniorijoukkueen yhden paikan kulut viikossa:1 000.00 $
Lainan korko:4.5%
Suurin annettava laina:-250 000 $
Konkurssiraja:-500 000 $
Kannattajan vuosittainen jäsenmaksu:125.00 $

Lippujen hinnat (pyöristetty)

Paikka Sivussa Päädyssä
Seisomapaikat 2.00 $ 2.00 $
Seisomapaikat katoksen alla 2.00 $ 2.00 $
Penger 4.00 $ 4.00 $
Penger katoksen alla 5.00 $ 5.00 $
Penkit 6.25 $ 6.25 $
Penkit katoksen alla 7.50 $ 6.25 $
Istuimet 7.50 $ 6.25 $
Istuimet katoksen alla 8.75 $ 7.50 $