Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Uutiset
Kehityspäiväkirja 34: Uusi taktiikkaeditori – työn päivitys

 • westbrom
 • 2020-11-27

Lyhyt tiedote tänään - viime viikolla viimeistelimme uutta taktiikkaeditoria ja se on vihdoin valmis. Tällä hetkellä uusi taktiikkaeditori (ilman flashiä) ladataan ja linkitetään testipalvelimelle. Voimme aloittaa testit (kaikki administraattorit ovat mukana), jäljittääksemme bugit ennen kuin lataamme taktiikkaeditorin sokker.org-sivustolle. Editori on monimutkaisimpia flash-elementtejä, joten koemme että tämä askel on yksi tärkeimmistä projektin nykyisessä vaiheessa.

Flash on edelleen keskeisin painopiste tällä hetkellä, mutta ensi viikolla esittelemme myös lisää grafiikoita uudesta käyttöliittymästä!

Kausi 48 - Season 48
2019-03-22 17:52
Suomi / Finland Jos sinulla on lupaava suomalainen 16-21-vuotias pelaaja, lähetä hänen taitonsa minulle tai päivitä hänen taitonsa tietokantaamme . If you have a promising Finnish...
Kehityspäiväkirja 33: Uusi ottelunäytin – työn päivitys

 • westbrom
 • 2020-11-21

Esittelemme tällä viikolla lisää grafiikkaa ja keskeneräisiä kuvakaappauksia nykyisestä päähaasteestamme - uudesta ottelun katseluohjelmasta. Työskentelemme samanaikaisesti muutaman elementin kanssa, kuten stadionin visualisointi, pelaajan animaatiot ja kentän tekstuurit. Kun lähestymme lopullisia tuloksia, lyhennämme kehityspäiväkirjamme pituutta ja esitämme tekstin sijaan enemmän näkymiä ja grafiikkaa.

Uusi 3D / 2D-katseluohjelma:

https://ibb.co/0mJmMRq
https://ibb.co/2YHK8tG
https://ibb.co/tCS9jcz
https://ibb.co/kJQq92J
https://ibb.co/QmKd1S7

Vanhan ottelunäyttimen konversio:

Työskentelemme myös vanhan katseluohjelman (2D) kääntämiseksi Flashista HTML:ksi. Olemme myös tässä menneet eteenpäin ja tällä viikolla voimme esittää joukon animaatioita, jotka on tehty HTML-muotoon - kuten näette, meillä on kaikki pelaajien animaatiot melkein valmiita ja voimme siirtyä viimeiseen osaan - konfigurointi grafiikan / animaatioiden ja pelimoottoridatan välillä.

https://skaldy.com/mv/

Kehityspäiväkirja 32: Uusi ottelunäytin - esikatselu

 • westbrom
 • 2020-11-13

Tänään esittelemme kehitystyön päivityksen uudesta 2D / 3D-visualisoinnista. Kuten olemme kuvanneet edellisissä kehityspäiväkirjoissa, uusi visualisointi on tarkoitettu tärkeimmäksi tavaksi katsella otteluita ja se on suunniteltu tukemaan sekä 2D- että 3D-näkymiä samanaikaisesti. Näet sen selvästi tänään esitetyssä esikatselugrafiikassa.

Tällä hetkellä on käynnissä työ ottelun näytön optimoimiseksi uudessa visualisoinnissa (jotta se olisi tehokas myös heikommissa tietokoneissa), sekä työ joka liittyy pelaajien ja pelin animaation laatuun.

Samalla kehitämme visualisoinnin koko graafiseen designiin ja voimme esitellä nämä elementit sinulle tänään.

Katso alla oleva linkki ja käytä nuolia nähdäksesi kaikki 7 valmistelemaamme näkymää:

https://xd.adobe.com/view/9c019e7e-0ac2-48c6-b3a8-95e021b303ee-c952/?fullscreen

Näkymät näytetään seuraavassa järjestyksessä:

1. Ottelun latausnäyttö - näkymä joka näytetään ottelun lataamisen alussa. Näet videomainontavaihtoehdon täältä - tämä elementti koskee vain käyttäjiä, joilla ei ole PLUS-tilausta, mutta se voidaan jättää pois pelin sisäisellä valuutalla.
2. Sitten on joukko ottelun esittelynäkymiä, jotka näytetään pelaajien juostessa kentälle (eli ennen ottelun alkua). Tässä meillä on yksi kerrallaan - esitys molempien joukkueiden peliasuista, ottelun sponsori ja molempien joukkueiden kokoonpano ja taktiikat.
3. Viidennessä näkymässä näet, kuinka ottelu näytetään - alareunassa näkyy lisäksi aikarivi, jonka avulla voidaan siirtyä valittuun tilanteeseen. Nämä tilanteet on merkitty myös palkkiin joukkueiden väreillä ja kuvakkeilla.
4. Kaksi viimeistä näyttöä ovat valikkonäkymä, jossa ovat näkymävaihtoehdot ja kameratilat. Nämä ovat kaksi ehdotusta tälle näkymälle, sisältö on täsmälleen sama, ainoa ero on valikon muoto.

Toivomme sinun pitävän uusista ehdotuksista.

Kehityspäiväkirja 31: Lyhyt työn edistymisen päivitys

 • westbrom
 • 2020-11-06

Tällä viikolla jaamme vain lyhyen tiedotteen työn edistymisestä. Olemme nyt keskittyneet täysin Flashin korvaamisen tärkeimpään tehtävään. Tämän työn vaikein osa on toteuttaa taktiikkaeditori ja ottelunäytin. Määräaika Flashin korvaamiselle vuoden loppuun mennessä on edelleen kiistaton, mutta uutiset siitä, että Flash estetään joissain selaimissa tai laitteissa jo ennen vuoden loppua, aiheuttaa sen että tunnemme olevamme velvollisia asettamaan tämän tehtävän etusijalle. Joten pyydämme kärsivällisyyttä - uskomme jakavamme seuraavassa kehityspäiväkirjassa hyviä uutisia työmme tästä osasta.

Kehityspäiväkirja 30: Tervetulosivu (yleiskatsaus)

 • westbrom
 • 2020-10-30

Jokin aika sitten esittelimme yleiskatsaussivun. Se on täysin uusi sivu, jonka tarkoitus on kerätä kaikki seurasi ylläpitoon liittyvät avaintiedot ja olla eräänlainen joukkueen ohjauspaneeli. Löydät sen heti kirjautumisesi jälkeen. Sivun on tarkoitus olla konfiguroitavissa omien mieltymystesi mukaan (voit valita mitkä elementit haluat olevan esillä ja mitkä piilotat tai siirrät sivulla alaspäin). Nykyinen versio näyttää samalta kuin aiemmin esitellyssä kehityspäiväkirjassa:

https://xd.adobe.com/view/cd353768-7ee6-4813-b032-a68f0b5d0772-9866/?fullscreen

Tällä viikolla pyydämme apua tämän sivun kehittämisessä. Olemme erityisen kiinnostuneita ensimmäisestä osiosta, jonka näet sivustolla - ilmoitukset. Sen tavoitteena on luoda paikka, joka muistuttaa sinua tärkeimmistä toimista, jotka sinun pitäisi tehdä. Peli muistuttaa sinua niistä ja osoittaa linkin oikeaan paikkaan.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä ilmoituksista:

1. Kokoonpanon valitseminen seuraavaan otteluun;
2. Harjoitteluasetukset;
3. Valmentajan palkkaaminen;
4. Ystävyysottelun sopiminen;
5. Sopimuksen allekirjoittaminen valitun valmentajan kanssa;
6. Pelaajahuutokaupat.

Nämä ovat vain alustavia ehdotuksia ja tässä pyydämme apua. Haluamme sinun ehdottavan meille muita mahdollisia ilmoituksia pelin helpottamiseksi. Kommentoi Sokker Development -foorumissa.

Kehityspäiväkirja 29: Mobiiliversio

 • westbrom
 • 2020-10-23

Tällä viikolla pyydämme teitä tutustumaan mobiilikäyttöön. Uusi Sokkerin käyttöliittymä mukautuu mobiililaitteille paljon paremmin kuin nykyinen. Käytämme PWA-tekniikkaa mobiilitoimintojen laajentamiseen, kuten mahdollisuuteen kiinnittää sovelluskuvake matkapuhelimesi näyttöön tai pääsyyn sovelluskauppaan.
Aloitimme juuri ensimmäiset työpöytänäkymien muunnokset mobiileiksi ja voimme tänään jakaa ehdotuksemme uudeksi harjoitteluksi. Alla olevan linkin kautta löydät jo esitetyt näkymät (työpöytänäkymät), mutta siirry muihin näkymiin nuolilla (oikea/vasen) - jotkut niistä ovat pystysuoria ja ne on tarkoitettu mobiililaitteille.

https://xd.adobe.com/view/8f579f9b-ac2b-4b10-bd96-209398a9ac3b-da04/screen/4dad627e-4477-44a6-85a3-641e32ff7d52?fbclid=IwAR2_9e0F5LIuhSZZZKZJZZZZZZZZz

Voit vierittää sivuja alaspäin nähdäksesi kaikki tiedot kussakin näkymässä (varmista vain, että kursori on mallissa kun vierität).
Voit myös tarkistaa mobiilisivun ehdotuksen täältä:

https://xd.adobe.com/view/bb14f20f-7245-4fa8-a6b8-73fe9462dea9-ee47/screen/09fe94a3-f06b-463b-8464-e52b163cb2d6?fullscreen
Pari päivitystä nykyisestä työstä:
1. Testipalvelin on melkein valmis aloittamaan testit. Tällä hetkellä suurin osa administraattoreista on rekisteröinyt joukkueensa, valitettavasti meillä on vielä joitain korjattavia asioita - mutta todennäköisesti tänä viikonloppuna voimme aloittaa ensimmäiset testit.
2. Tulevana viikonloppuna aiomme aloittaa flashin korvauksen taktiikkaeditorille. Jos kaikki onnistuu hyvin, flash poistetaan pelin kyseisestä osasta ensi viikolla.

Kehityspäiväkirja 28: Lopullinen graafinen design

 • westbrom
 • 2020-10-16

Tänään meillä on ilo esitellä uuden ulkoasun lopullinen versio, jonka olemme hyväksyneet toteutettavaksi. Nyt esittelemme seuranäkymän, mutta tulevina viikkoina sitä kehitetään muissa jo suunnitelluissa näkymissä. Lopullinen versio ei poikkea paljoakaan muutama viikko sitten esittämästämme versiosta, mutta olemme jalostaneet muutamia elementtejä (esim. varjostus, pystysuorat merkinnät, värit). Esittelemme kaksi perusnäkymää - vaalean ja tumman ulkoasun, koska nämä kaksi suuntaa otettiin parhaiten vastaan kyselyissä.

Vaalea layout:

https://xd.adobe.com/view/0647534c-87cf-471a-a0de-8f04eaa40bb9-5314/?fbclid=IwAR2R9Jh0X_zEfidVEXc3dh9A7y9hoO8NrB3d47TYePqh58VaUe7TMMPPx

Tumma layout:

https://xd.adobe.com/view/0647534c-87cf-471a-a0de-8f04eaa40bb9-5314/screen/483ee952-18e3-4c15-9b36-31abfb6e43b0?fbclid=IwAR2R9Jh0X_zEfidVEXc3dh9Ay

On myös mahdollista yhdistää erilaisia valikkoja ja yleistä näkymää - tämä tarkoittaa, että osana personointia käyttäjä voi käyttää vaaleaa valikkoa tummassa näkymässä ja päinvastoin.

Kehityspäiväkirja 27: Testipalvelin ja uusi visualisointi

 • westbrom
 • 2020-10-10

Testipalvelin
Eräs tärkeä askel Sokkerin kehityksessä on edessämme - aloitamme testit uudelleenkirjoitetulle taustakoodille, joka on päivitetty ”esihistoriallisesta” koodista uudempaan versioon. Tämän muutoksen ansiosta on mahdollista aloittaa uusien ominaisuuksien käyttöönotto pelimekaniikassa. Suurin osa koodista koskee päivittäisiä päivityksiä, jotka päivittävät pelin aamuisin. Uusi koodi on jo otettu käyttöön testipalvelimella ja pienen kehittäjäryhmän ensimmäisten testien jälkeen laajennamme testaajapohjaa.

Ensi viikosta alkaen kaikki adminit kutsutaan testeihin. Oletamme testeistä löytyvän lukuisia virheitä, koska uusi koodi ei ole täysin yhteensopiva käyttöliittymän kanssa. Emme halua ylikuormittaa palvelinta liialla testaajien määrällä alussa.

Korjattuamme ensimmäiset tällä ryhmällä havaitut virheet aiomme kuitenkin avata testipalvelimen useammalle käyttäjälle. Tarkat säännöt testausryhmien perustamisesta ilmoitetaan testipalvelimen käyttöä ja vikailmoituksien raportointia koskevien sääntöjen kanssa.

Tähän mennessä tehdyt muutokset ovat ensisijaisesti pelikoodin päivitys. Siellä ei ole vielä uusia elementtejä, jotka eivät sisälly pelin nykyiseen versioon (toisin sanoen, se on sama peli kuin nyt, vain sen takana oleva koodi on uudempaa tekniikkaa). Mutta kun päivitys on saatu testattua, toteutamme ilmoitetut ratkaisut siihen.

Uusi 2D- ja 3D-otteluiden visualisointi
Myös uuden visualisoinnin työt etenevät. Uusi visualisointi yhdistää kaksi moodia, 2D ja 3D. Uudessa versiossa on vain yksi linkki ottelun käynnistämiseen (ei kaksi, kuten nyt - erillinen 2D:lle ja 3D:lle). Koko visualisointi on kolmiulotteinen, mutta kameran oletusasento heijastaa 2D-kuvaa, mikä on nykyisen 2D:n suurin etu - kuva koko kentästä. 3D-potentiaalin hyödyntämiseksi käyttäjällä on mahdollisuus vaihtaa kameraa ottelun aikana. On myös mahdollista asettaa esimerkiksi toistoasetukset ja katsella pikauusintoja muissa kameroissa kuin ottelun päänäkymässä.

Olemme onnistuneet kääntämään ottelun visualisointimoottorin kokonaan Unityksi. Seuraava askel on soveltaa oikeita animaatioita, kuvioita, hienosäätää kaikkia elementtejä ja säätää skaalaa (esimerkiksi pelaajien kokoa).

Tässä muutama kuvakaappaus käynnissä olevista töistä:

https://ibb.co/DtKNTX0
https://ibb.co/F7hQ6sg
https://ibb.co/rs8hgDM

Kehityspäiväkirja 26: Organisaatioasioita

 • westbrom
 • 2020-10-03

Plus-maksujen ongelmat

Viime viikkoina olemme saaneet suuren määrän valituksia Plus-aktivointien päivämääristä - olemme erittäin pahoillamme lukuisista viivästyksistä, jotka johtuivat siitä, että Sokker muutti uuteen yritykseen, vaihdoimme pankkitilejä ja yritimme saada maksujen käsittelyn toimimaan. Olemme nyt saaneet prosessin päätökseen. Plussa pitäisi tulla hyväksytyksi nyt jo normaalisti. Tässä yhteydessä haluamme palauttaa mieleen lyhyesti suosituksemme pelitilausten ostamisesta:

1. Kehotamme sinua käyttämään ulkopuolisten toimittajien automaattisia siirtoja (DotPay, Skrill, PayPal) - näissa ostoksissa Plus aktivoituu automaattisesti eikä vaadi kehittäjien manuaalisia vahvistuksia.
2. Jos kyseessä on perinteinen siirto paikallisesta pankista - Plus aktivoidaan 48 tunnin sisällä siitä hetkestä, kun rahat on hyvitetty pelitilille. Muista, että rahansiirto voi kestää jonkin aikaa (esim. viikonlopun vuoksi).
3. Jos 3–4 päivän kuluttua siirron lähettämisestä Plus ei aktivoidu, ilmoita tällaisista ongelmista Sokker International -foorumin puussa "Plus problem" - tai suoraan kehittäjille - Mekene tai Raul. Tämän kuun alusta he ovat vastuussa perinteisellä tavalla maksetuista Plussista.

Toivomme että maksuongelmia ei enää esiinny ja samalla kiitämme kaikkia maksuista, jotka rahoittavat suurelta osin pelin jatkokehitystä.


Muodolliset asiat

Sen lisäksi, että työskentelemme tulevien pelielementtien parissa, olemme tällä hetkellä kiireisiä työn organisoinnissa. Tällä hetkellä monet alihankkijat työskentelevät Sokkerin kehittämisen parissa ja esittelemme teille nyt luettelon heidän suorittamistaan tehtävistä:

1. 2 kpl käyttöliittymän ohjelmoijia (front-end programmers) - kahden hengen ryhmä on alkanut työskennellä uuden käyttöliittymän parissa, josta sinulla on ollut mahdollisuus nähdä malleja ja alustavia graafisia ehdotuksia.
2. Taustajärjestelmäkehittäjä (back-end developer) - yksi henkilö työskentelee parhaillaan itse pelin koodin parissa ja se kirjoitetaan vähitellen uudempaan versioon. Tämä henkilö vastaa myös testipalvelimen asetuksista.
3. UX-kehittäjä - tämä henkilö työskentelee säännöllisesti julkaisemiemme mallien parissa. Tällä hetkellä hän on työskennellyt muutaman eri työpöytänäkymän kanssa ja hän alkaa työskennellä enemmän mobiilinäkymien parissa.
4. 2 kpl graafisia suunnittelijoita - kahden hengen graafisen suunnittelijan tiimi on viimeistellyt graafista designia - olet jo nähnyt alkuperäiset ehdotukset aikaisemmissa kehityspäiväkirjoissa.
5. Flashiin erikoistunut ohjelmoija - viimeistelee Flash-elementtien hienosäätöä, jotka on vaihdettava ennen vuoden loppua. Tällä hetkellä suurin osa työstä on muuntaa nykyinen ottelun visualisointi uudempaan teknologiaan.
6. Kehitysstudio - erillinen alihankkija työskentelee täysin uuden ottelun visualisoinnin parissa, joka kattaa 2D- ja 3D-näkymien vaatimukset ensi vuonna.
7. Piirtäjä - samaan aikaan työ havainnollistavien elementtien parissa on käynnissä - pelaajien kasvojen tuleva suunta on jo esitetty, nyt kehitetään hahmogeneraattoria.

Edellä mainitun tiimin lisäksi tietysti kaikki 4 kehittäjää (Damian, Greg, Raul ja Mekene) osallistuvat myös aktiivisesti pelin kehittämiseen. Kuten näette työn laajuus on hyvin laaja ja monisäikeinen. Samanaikaisesti viime kuukausina olemme onnistuneet saamaan aikaan kaikki tarvittavat kokoonpanot, jotka vaaditaan molempien kehitysvaiheiden toteuttamiseksi - 1. Flashin vaihto, 2. Pelin julkaisu yleisen päivityksen jälkeen.

Meiltä kysytään usein määräaikoja, näemme myös kärsimättömyyden merkkejä muutosten lukumäärän ja työn vauhdin vuoksi. Ole kärsivällinen ja muista alkuperäiset tavoitteet. Tavoitteenamme vuodelle 2020 on Flashin onnistunut korvaaminen - ja tässä määräaika varmasti pitää. Samaan aikaan työ pelin yleisen päivityksen parissa on jo käynnissä - muutoksen toteuttamiseen menee vielä 2–3 kautta, mutta ottaen huomioon koko projektin monimutkaisuuden ja työn vaativien elementtien määrän – mielestämme tämä määräaika pitäisi olla myönteisesti hyväksyttävissä. Teemme parhaamme muutosten toteuttamiseksi mahdollisimman nopeasti, mutta haluamme myös niiden olevan laadukkaita ja asianmukaisesti valmisteltuja.

Kehityspäiväkirja 25: Työn yhteenveto

 • westbrom
 • 2020-09-25

Tällä viikolla pyydämme teitä lukemaan tietoja muutamasta työn painopistealueesta, joihin tällä hetkellä keskitymme.

Flashin korvaaminen
Meillä on melkein kaikki elementit valmiina Flashin korvaamiseen. Ottelun visualisointi on edelleen kesken, mutta jopa se osa on 60-70% valmis (koska se on monimutkaisin ja vaikein osa). Toivottavasti seuraavien viikkojen aikana voimme esittää sen verkossa joidenkin testien jälkeen. Toivomme korvaavamme Flashin onnistuneesti marraskuun loppuun mennessä, joten se on jopa nopeammin kuin aiemmin asetettu määräaika, joka oli vuoden loppuun mennessä.

Uusi käyttöliittymä - aloitussivun UX-mallinnukset
Työskentelemme edelleen uuden käyttöliittymän parissa ja muutama uusi näkymä on valmistunut. Alla on linkki Sokkerin pääsivulle. Käytä oikeaa nuolta löytääksesi myös rekisteröinti- / kirjautumissivut. Pääsivu on tärkeä kosketuskohta uusille käyttäjille ja se on myös syy miksi päätimme tehdä siitä hieman nykyaikaisemman ja selkeämmän. Päätimme myös jakaa rekisteröintiprosessin kahteen vaiheeseen, vahvistukseen (sähköposti tai sosiaalinen media) ja joukkueen luontiin.

https://xd.adobe.com/view/43904ee7-0c34-4df6-9b85-dccf9dc5f747-16c3/screen/32ff7126-8f14-4ef2-b049-8552c8ea6fd6/?fullscreen

Testipalvelin
Olemme myös melkein saaneet päätökseen testipalvelimen valmistelut. Tällä hetkellä selvitämme muutamia teknisiä ongelmia ja bugeja tehdäksemme siitä toimivan (pelimoottori ei vieläkään toimi) ja sen jälkeen, todennäköisesti seuraavien viikkojen aikana, pyydämme käyttäjiltä apua testien aikana. Testipalvelimen ensimmäinen päätehtävä on tarkistaa uusi pelin päivitysmekanismi, ennen kuin se otetaan käyttöön alkuperäisessä pelissä.

Muodolliset asiat
Olemme myös iloisia voidessamme ilmoittaa, että kuukausia kestäneiden oikeudellisten valmistelujen jälkeen Sokker muuttaa uuteen yritykseen. Investointisopimus on lopullisesti vahvistettu (ehkä se tuntuu hieman myöhäiseltä, mutta kaikki paikallisen lain mukaiset muodollisuudet olivat melko monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä). Käyttäjien näkökulmasta on vain yksi tärkeä muutos - PLUS-ostokset maksetaan uuteen yritykseen.

Maksunsaaja:
Sokker Manager sp. z o.o.
ul. Barbórki 26, 04-511 Warszawa, Poland
Tilinumero:
02 1140 2004 0000 3802 8036 1751