Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!
 Topic closed!!!

Subject: »»[OKU]Yeni Kullanicilar Yardim2

2008-02-14 00:56:57
chaglar [del] to All
Bu tür çok başlık var. Hepsini tek başlıkta topluyorum. Eğer aşağıda yazılanlara ek olarak yazı yazmak isteyen olursa bana sk-mail'le yollarlarsa ben de eklerim buraya.


Yeni Kullanıcı Kılavuzu

Sokker'a yeni başlayan kullanıcıların öncelikli olarak yapmaları gerekenler aşağıda adım adım açıklanmıştır. Sizi zor duruma sokacak bir hata yapmamak için dikkatlice okuyunuz.

1-) Oyuncular

Öncelikle yapmanız gereken oyuncularınıza bir göz atmaktır. Yetenek seviyeleri çok düşük olan oyuncularınızı satış listesine koyabilir yada direk kovabilirsiniz. Oyunu öğrendikçe size faydalı olacak oyuncuları daha iyi ayırdedebileceksiniz ancak, ilk etapta hemen her özelliği vasat seviyenin altında olan oyuncuların kadronuzda bulunmasının anlamsız olacağını bilmenizde fayda var.


2-) Antreman

Oyuncularınızın yeteneklerini geliştirebilmeleri için antreman almaları şarttır. İlk etapta size verilen kadrodaki oyuncularınızın kondisyon seviyeleri düşük olacağından öncelikle kondisyon antremanı vererek kısa zaman da takımın performansını arttırabilirsiniz.

Sokker'da iki antreman türü vardır:


Bireysel antreman

Bireysel antremanda kendi tercihiniz ettiğiniz bölgedeki oyunculara gene kendi tercih ettiğiniz antremanı verirsiniz.
örneğin : [mid] komutu ile oynayan oyunculara oyunkuruculuk antremanı vermek yada [att] komutu ile oynayan oyunculara teknik antremanı vermek.

Genel antreman

Genel antreman o hafta maçta oynayan oyuncularınızın aldığı ve yetenek artışlarının Sokker topluluğu tarafından "random" olarak adlandırıldığı antreman türüdür.


3-) Antrenör

Sokker'da Baş Antrenör, Genç Takım Antrenörü ve Yardımcı Antrenörler olmak üzere 3 çeşit antrenör vardır.
Baş Antrenör : Baş antrenörün yetenekleri çalıştırma dereceleri bireysel antremana ve genel antremana, genel seviyesi ise "taktik disiplin"e etki eder. Seçeceğiniz başantrenörün en düşük yeteneği, çalıştırmak istediğiniz bölgede [görkemli] olmalıdır. Başlangıç için, maaşının çok yüksek olmamasına özen gösteriniz, ne kadar ucuz olursa o kadar iyidir. Antreman sayfasında bulunan antrenör arama butonunu kullanarak istediğiniz özellikleri belirterek (burada dikkatli olunuz; arama kriterleri arama ücretini belirlemektedir) antrenör aratabilirsiniz. Eğer aradığınız gibi bir hoca bulursanız kontrat imzalayabilirsiniz. İstediğiniz özelliklerde bir hoca bulamazsanız gelen hocayı reddedin ve tekrar arayın. Bu işlemler için her defasında belirli bir ücret ödediğinizi unutmayın.. Bunun haricinde birde Transferler bölümündeki antrenör listesinden hoca temin edebilirsiniz ki bu sistem de aynı oyuncu transfer listesi gibi işlemektedir.

Genç Takım Antrenörü ve Yardımcı Antrenörler: Yardımcı antrenörler ve altyapı antrenörü için önemli olan genel seviyeleridir. Bütçeniz doğrultusunda genel seviyeleri olabildiğince yüksek yardımcı antrenörler ve altyapı antrenörü seçiniz. Başlangıç için, genel seviyeleri yeterli-iyi-kaliteli aralığında olan yardımcı antrenörler ve kaliteli-çok iyi seviyesinde bir altyapı antrenörü yeterli olacaktır. Takımınızda en fazla 3 adet yardımcı antrenör bulundurabilirsiniz. Bu sayının üstünde hocaya sahip olursanız o haftaki antremanın yanma riski vardır..


4-) Alt yapı

Genç takım için kontenjan ayırmalısınız. Başlangıç için 6 kişilik yer açabilirsiniz ve bu sayıyı okulunuza katılan gençler oldukça arttırabilirsiniz. Örneğin : okulunuzda 2 genç oyuncunuz var üzerine 6 ekleyerek kontenjanı 8 yapabilirsiniz. Alt yapı okulunuza her hafta maksimum 6 oyuncu gelebilir. (Hiç oyuncu gelmeme ihtimalinin olduğunu da unutmayın).
Altyapıda oyuncular bu şekilde görünür:
Tüzmen Tekin vasat 24 reddet
burada "vasat" oyuncunun genel yetenek seviyesini, "24" kaç hafta sonra takıma katılacağını gösterir. Altyapıdaki oyuncular, okulda kaldıkları süre boyunca antreman alarak genel yetenek seviyelerini yükseltirler. Takıma katılmaya hazır olduklarında genel yetenek seviyeleri ne kadar yüksek olursa iyi bir oyuncu olma olasılıkları da o kadar yüksek olur. Takıma katılacağı zamanı ve genel seviyesini göz önünde bulundurarak, beğenmediğiniz oyuncuları, her altyapı oyuncusunun en sağında bulunan "reddet" butonunu kullanarak kovabilirsiniz.


5-)Maç talimatları

Kadro
Elinizde bulunan oyuncuların özelliklerine göre kadronuzu oluşturabilirsiniz. Maçlar sayfasından sırası ile "Maç Talimatları" > "kadro" butonlarını tıklayarak, o maç için kadronuzu kurabilirsiniz.Kaleci için kalecilik,hız,pas - defansda oynayacak olan oyuncular için defans,hız - orta sahalar için oyunkuruculuk,pas,teknik - forvetler için de golcülük,teknik ve hız özellikleri öncelikli kıstaslardır. (Oyunu öğrendikçe ve maçlarınızı izledikçe hangi mevkide oynayan oyuncuların daha başka hangi özelliklere ihtiyaç duyduğunu kestirebileceksiniz). Kadronuzu bu doğrultuda, özellikleri mevkilere en uygun olan oyunculardan kurabilirsiniz.
Talimatları verirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu kadronuzda en fazla 5 defans (DEF komutlu) , 5 orta saha (MID komutlu) 3 forvet (ATT komutlu) oyuncu bulundurabileceğinizi unutmamaktır. 6 veya daha fazla DEF komutlu, 6 veya daha fazla MID komutlu yada 4 veya daha fazla ATT komutlu oyuncular ile maçlara çıkarsanız o maçtaki antremanınız yanar.

Taktik

Oyunun belli başlı standart taktikleri vardır. Bunların haricinde kendi taktiğinizi yapma şansınız da mevcuttur. Sağ menüde bulunan üstten 5. butonu tıklayarak antreman sayfasına, oradan da sağ üstteki taktik bölümüne giriniz. Taktik sayfanızda, solda bulunan herhangi bir taktiği seçip, isim kutucuğuna dileğiniz adı girerek "oluştur" butonuna tıkladığınızda, vermiş olduğunuz isim ile yeni bir taktik oluşacaktır. Sağ kısımda bulunan futbol sahasına tıkladığınız zaman dizilimi görebilirsiniz. Orta sahanın ortasında bulunan beyaz noktayı (top) mouse ile sahanın 35 farklı bölgesinde gezdirebilir ve oyuncuların hangi bölgede nasıl durmaları gerektiğine karar verebilirsiniz. Bu işlemin sonunda sağ altta "save" butonuna tıklayarak taktiğinizi kayıt edebilirsiniz. Artık maç talimatı vereceğinizde, kendinize ait bu yeni taktiği kullanabilirsiniz :)

Video1 - Taktik Oluşturma
Video2 - Taktik Oluşturma *İngilizce anlatım
Video3 - Maç Talimatları, Kadro oluşturma *İngilizce anlatım
Taktik -Türkçe anlatım

Video-4

Yukarıdaki video linklerini tıklayarak, taktik ayarlama konusunda görsel anlatımdan faydalanabilirsiniz.


6-) Hazırlık Maçları

Eğer kupada veya herhangi bir dostluk liginde mücadele etmiyorsanız, sağ menüde alttan 2.butonu tıklayarak ofisinize girebilir, buradan sağ üst menüde bulunan [hazırlık maçları] sayfasına girebilirsiniz. ilanlara göz gezdir kısmından kendineze rakip bulabilir veya siz de bir ilan bırakabilirsiniz.

7-) Ekonomi

İlk etapta size verilmiş olan parayı çok iyi kullanmalısınız. Transfer sayfalarına kesinlkle bulaşmamalı elinizdeki oyuncuları yetiştirerek paranızı arttırmalısınız daha sonra ihtiyacınıza göre yeni oyuncular alabilirsiniz.


8-) Stadyum

Stadyumunuz ilk sezonlarda size yeterli olacak kapasitedir. Taraftar sayınız 500'ü aşmadan kesinlikle yeni stadyum inşaatı yapmayınız..Sonraki zamanlarda, 3-4 maç arka arkaya stadyumunuz tam olarak dolduğunu gördüğünüzde kapasiteyi genişletebilirsiniz.

Daha geniş bilgi edinmek ve oyun kurallarını öğrenmek için kurallar kısmını da mutlaka okuyunuz.

İyi Oyunlar ;)

Yazar: drifter , aslann



------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

1) Oyuna ilk defa bağlandınız ve tamamen yabancı olduğunuz menüler,ekranlar,kavramlar var.Sakın bunlar sizi umutsuzluğa sürüklemesin.Hiç kimse oyuna başladığı ilk gün oyunu tamamen öğrenemez.Zaten ilk günden tamamen çözülecek bir oyunun çok kısa bir zamanda monotonlaşacağı gün gibi aşikardır.Sabırlı olun,anlamadığınız şeyleri problem etmeyin,bir süre sonra ekranlar,kavramlar çok daha tanıdık gelmeye başlayacaktır.Eğer sabrederseniz pişman olmayacak ve bir süre sonra sürekli yükselen bir heyecan dalgasının içinde bulacaksınız kendinizi.Hiçbir online oyundan alamayacağınız tadı bulacaksınız Sokker'da.Fakat unutmamanız gereken en önemli şey, gerçekten bu oyunu öğrenmek ve oynamak istiyorsanız mutlaka ve mutlaka öğrenirsiniz.Yani anahtar sizin elinizde :)

2) Oyunu,oyuncuları,temel kavramları kavramadan asla paranızı harcamayın,transfer yapmayın,stadyuma hiç bulaşmayın.Boş zamanlarınızda forumlardaki eski başlıkları okuyun,transfer listelerine bakıp ne tür oyuncuların hangi fiyatlardan satıldığını izleyin ama transfer yapmayın.

3) Takımınızı aldığınızda verilen oyuncular içinde 25-26 yaşını aşmış ve değeri 40-50 bin veya altında olanları derhal kovun.Hiçbir işe yaramayacak oyunculara maaş ödeyerek kıt kaynaklarınızı boşa harcamayın.
4) ilk 1-2 hafta içinde hangi mevki için hangi özelliklerin gerekli hangilerinin gereksiz olduğunu kavramaya çalışın.Bu konu hakkında az çok bir fikir sahibi olduktan sonra elinizdeki genç oyunculardan 22 yaşını aşmamış olanların çoğunluğunun hangi antrenmana ihtiyacı olduğunu tespit edip,eksikleri transfer yoluyla tamamlayabilirsiniz.Hangi antrenmanı vereceğinize karar vermeden antrenör almayın.Antrenman konusundaki son kararınızı verdikten sonra ne tip bir antrenöre ihtiyacınız olduğunu kurallardan veya eski başlıklardan bulamazsanız yeni başlık açarak sorabilirsiniz.

5) Oyunun en can alıcı yönlerinden birisi de taktik konusu.Kendi taktiğinizi yapabileceğiniz duruma geldiğinizde binlerce değişik taktik alternatifiniz olabilir.Fakat oyuna yeni başlamış ve henüz oyunun mantığını,kavramları,ekranları kavramamış biri olarak taktiği takmayın kafanıza bence.Bırakın takımınız 3-5 maç oyun yapımcıları tarafından hazırlanmış standart taktiklerden biriyle oynasın.Zaten hangi oyuncunun hangi mevkide daha iyi oynayacağı konusunu çözmeden taktik yapmayı bilmeniz çok fazla birşey katmayacaktır takımınıza


Yazar: Bleker



------------------------------------------------------------------------------------------------------



_________________[color=#CC0000 size=+3]Sokker Kullanıcı Kılavuzu[/color]




Sırasıyla neleri ele alacağımı yazıyım bi:)
1- Başlangıç
2- Oyuncular
3- Antrenör ve Antrenman
4- Maç Türleri, Maç Talimatları ve Taktik
5- Altyapı ve Stadyum
6-Transferler ve Ekonomi

[color=#009900 size=2]1) Başlangıç:[/color]

İlk oyuna girdiğinizde karşınızda kulüp sayfanız olacaktır. Ekranın sağ tarafında 9 adet simge göreceksiniz. Sol tarafta ise forum, transferler gibi bölümlerle karşılaşacaksınız. İlk yapmanız gereken iş her ne olursa olsun Kurallar okumak olsun. Kurallar dendiğinde bunları yapabirsiniz, bunları yapamazsınız gibi düşünmeyin. Kurallarda oyunun net hatlarıyla anlatımını bulabilirsiniz. Her yeni kullanıcı için kesinlikle yararlı olacak bir şeydir.

Not: Kuralları okumadan ve oyunu kavramadan stad, transfer gibi şeylere girmeyin lütfen. Yarardan çok zararı dokunabilir.



[color=#009900 size=2]2) Oyuncular:[/color]

Sağdan 3. simge oyuncularınızın sayfasına gider.

Tüm oyuncuların mevcut 8 özelliği(Kondisyon, Hız, Teknik, Pas, Kalecilik, Defans, Oyunkuruculuk, Golcülük) vardır. Ayrıca maçlarda oyunlarına etki edebilecek ek 4 özellikleri de(Form, Tecrübe, Taktik Disiplin, Takım Çalışması) mevcuttur. Oyuncularınıza bakmadan önce Kurallar bölümündeki Oyuncular bölümündeki oyuncuların yeteneklerinin açıklamalarını anlatan yazıyı mutlaka okuyun. –ki oyuncularınıza bakarken hangi bölgede daha iyi verim alabileceğinizi kestirebilin:)

Oyuncuların özelliklerine göre çok kötü durumda olanları kovabilir ve istediklerinizi satabilirsiniz. Ama bunları yapmadan önce her şeyi doğru anladığınıza emin olun derim:)


[color=#009900 size=2]3) Antrenman ve Antrenör:[/color]


[color=#3333FF size=2] 3-a) Antrenman:[/color] Antrenman! Evet Sokker’ın Perşembe günü heyecanı:) Yani antrenman güncellemeleri Perşembe günleri oluyor:) Verebileceğiniz antrenmanlar oyuncuların özellikleri kadar yani 8 çeşittir. Ancak antrenman ve vereceğiniz antrenmanlarla ilgili çeşitli özellikler vardır. Ayrıntılı bilgi için Kurallar bölümündeki Antrenman bölümüne göz atınız. Sokker’da 2 çeşit antrenman vardır.

1.si sizin seçerek takımınıza uyguladığınız antrenman.
2.si ise “Random” olarak tabir edilen Türkçeleştirme bağamında çeşitli kelimelerle ifade edilen forumda genellikle “genel antrenman” adı altında yazılan rastgele artışlardır.

Antrenmanı etkileyen faktörler çeşitlendirilebilir. Bunlar;

-Oyuncunun bizim göremediğimiz talenti. Yani yeteneği. Bu antrenman açısından çok önemlidir. Tıpkı diğer maddelerin olduğu gibi:)
-Baş antrenörün verdiğiniz antrenman şeklindeki çalıştırma düzeyi ile yardımcı antrenörlerin genel seviyeleri(As takım için),
-Oyuncunun maçta oynadığı dakika ve maçın türü(Lig ve kupa maçlarında yaklaşık %95, Hazırlık ve dostluk liginde olan maçlarda yaklaşık %90 ve milli oyuncu ise %33 antrenman alır. Ve dediğim gibi bunlar 90 dakika oynanmış şeklindeki yaklaşık oranlar. Dakika azaldıkca bu oranlarda düşer)
-Genç takım hocasının genel yetenek seviyesi(Altyapıdaki oyuncular için)

[color=#3333FF size=2] 3-b) Antrenörler: [/color]Antrenörler. Antrenmanın en büyük faktörlerinden biri. Takımınızda en fazla 1 baş antrenör ve 1 genç takım antrenörü bulundurabilirsiniz. Yardımcı antrenöre koyabileceğiniz antrenör sayısı sınırsızlıkla kalırken önerilen maksimum rakam 3’dür. Eğer 3’den fazla yardımcı antrenör bulundurursanız bu durumda aralarında çıkacak anlaşmazlıklardan dolayı antrenman verimliliğiniz azalacaktır.

Baş antrenörlerde çalıştıracağınız bölgenin yüksek olması önemle karşılanırken, yardımcı antrenör ve genç takım antrenörlerinin genel yetenekleri önemlidir.

Her ne olursa olsun bütçenizin kaldırabileceği en iyi antrenörü almaya çalışın. Ne siz çok zarara girin, ne de takım çok kötü antrenörlere maruz kalmasın:)


[color=#009900 size=2]4) Maç Türleri, Maç Talimatları ve Taktik:[/color]

[color=#3333FF size=2]4-a) Maç Türleri: [/color]Sokker’da 4 çeşit maç vardır. Bunlar;

- Lig Maçları,
- Türkiye Kupası Maçları,
- Hazırlık Maçları,
- Dostluk Ligi Maçları.

Lig ve kupa maçları resmi maç sınıfına girerken hazırlık ve dostluk ligi maçları hazırlık maçı statüsünde bulunur. Lig maçları Pazar günleri; kupa, hazırlık ve dostluk ligi maçları ise Çarşamba günleri oynanır. Yani bu demektir ki eğer Türkiye kupası’nda mücadele ediyorsanız hazırlık maçı türünden maçlar oynamanız mümkün değil:) Dostluk liginin hazırlık maçlarından tek farkı her hafta hazırlık maçı bulmaya uğraşmamaktır. Dostluk ligine Kurucunun belirlediği sayıda takım katılır ve fikstür çekilir. Grup şeklinde yapılan mücadeleler sonucu puan tablosu vs. yine mevcut olsada dediğim gibi bunlar gayri resmi maçlardır. Yani hazırlık maçları gibidirler. Hazırlık maçlarındaki tüm hasılat 2’ye bölünürken dostluk liginde hasılatı ev sahibi alır. Aslında avantaj gibi görünse de bi farkı yoktur.

Hazırlık maçı ayarlamanın 1’den fazla yolu vardır. Bunlar:

- Ofis  Hazırlık Maçları’ndan ilan verebilir veya hazır ilanlardan oradaki takımlara teklifde bulunabilirsiniz. Karşı takımında kabul etmesi halinde hazırlık maçınız ayarlanmış olur.
- Bir takımın sayfasından maçlar bölümüne girerek eğer ayarlamamışsa o hafta için hazırlık maçı teklif etmek.
- Veya dostluk ligi yoluyla( Dostluk ligini sadece plus üyeler kurabilirken, herkes katılabilir. Türkiye bölümünden istediğiniz dostluk ligine girerek başvur’un ve kabul edilmeniz halinde o ligde bulunabilirsiniz:)


[color=#3333FF size=2]4-b) Maç Talimatları: [/color]Oyunu n en mühim noktalarından biri. Maç talimatları:)

Maçlar sayfanızdan istediğiniz maçın altında bulunan “maç talimatları”na tıklayarak o maç için düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Maç talimatlarına girdikten sonra üst tarafta bulunan “Kadro” bölümün tıklayarak sol alt taraftan yaptığınız taktiği seçme imkânı bulacakken, aynı bölümden oyuncularınızı da yerleştirebilirsiniz.
Yine üst tarafta bulunan “Emirler” bölümünden değişiklik emri vs. verebilirsiniz.


[color=#3333FF size=2]4-c) Taktik:[/color] Ve oyunun en iyi yönü olan taktik seçeneği. Her oyunda taktik seçenekleri vardır. Ancak bu oyundaki taktik seçeneği sınırsız. 35 kare kullanılarak yapılıyor taktik. Taktik ayarlama ekranında beyaz bir top var. Onu ekrandaki karelere çekerek(toplam 35 tane) taktiği her kare için yapılmalı. O 35 kare maç sırasındaki sahanın 35e bölünmüş hali olarak düşünülebilir. Maç içinde top o kareye geldiğinde taktik ekranında o bölümde yapmış olduğunuz şekli oluşturacaktır takım. Yine kendimin hazırlamış olduğu bir video var. Onu izleyerek daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum:)


[color=#CC0000 size=3]Taktik[/color]


[color=#009900 size=2]5) Altyapı ve Stadyum:[/color]


[color=#3333FF size=2]5-a) Altyapı:[/color] Altyapı oyundaki para kazanmanın en kolay ve heyecanlı yollarından biridir. Ofis menüsünden gençler’e girerek önce altyapı için bir kontenjan belirlemeli ve ardından gelecek cumartesi gününü beklemelisiniz. –ki altyapınıza oyuncular gelsin. 1 haftada en fazla 6 oyuncu gelebilir. Oyuncuların geldiği zaman sadece yetenek seviyesi ve haftayı görürsünüz. Örneğin;

“Halaskar Berberoğlu vasat 27 reddet”

Buradaki “vasat” oyuncunun yetenek seviyesi, yanındaki “27” ise altyapıdan çıkıp as takıma dahil olabileceği hafta sayısı. Oyuncular altyapıdayken bu belirtilen yeteneği arttırabilirler. Her zaman öyle olmasa da ne kadar yüksek yetenekle gelirlerse okadar iyi özelliklere sahip olarak çıkarlar. 27 hafta boyunca Perşembe günleri genç takım antrenörü ile birlikte antrenman yaparlar. Ve takım katıldığı zaman size gelen ilk takımdaki oyuncular gibi onları oynatıp geliştirebilir veya satabilirsiniz. Yada okadar kötü gelmiştir ki kovarsınız:) Altyapı ciddi bir sabır işidir. Getirisi çoktur. Ancak dediğim gibi sabır çok önemli bir faktördür. Tabi genç takım antrenörü de:)

[color=#3333FF size=2]5-b) Stadyum: [/color]Stad size gelir getirebilecek önemli faktörlerdendir. Başlangıçta 3100 kişilik bir stadınız olur. Bu stad size uzun bir süre yetecektir. Üst liglere çıktıkca, galibiyetler aldıkça ve taraftar sayınız arttıkça stadın doluluk oranıda artacaktır. Batkınız ki 2-3 maç üst üste doldu. Artık yetmiyor ozaman demektir ki stadın kapasitesinin artması gerekiyor. Gereksiz inşaatlar size maliyetden başka bişey getirmeyecektir. her şeyi zamanlı yapmanız yararınıza olacaktır:)


[color=#009900 size=2]6-Transferler ve Ekonomi:[/color]


[color=#3333FF size=2]6-a) Transferler:[/color] Oyunun başka bir önemli noktası diyebiliriz :) Gerekliliği tartışılamaz ama oyuncuların özelliklerinin anlamını anlamadan ve kendi takımınızı tanımadan girmemeniz gereken bir iş:) Zaten kolayca kavrayabileceğiniz bir şey olduğundan fazla üstünde durmaya gerek duymuyorum:)

[color=#3333FF size=2]6-b) Ekonomi: [/color]Ekonomi Sokker’ın en zor bölümlerinden biridir. Hem iyi oyunculara sahip olmak hem ekonomiyi dengede tutmak oldukça zor bir iştir. Cumartesi günleri ekonomi güncellemeleri olur. Sponsor paraları, taraftar geliri vs. gibi gelirler mevcuttur. Elinizdeki para kısıtlı olduğundan düzgün ve doğru kullanmaya özen göstermemeniz halinde Sokker’daki yaşamınız kısa sürebilir:)

Yazar: mehmetgs



Antrenman Verimliliği

Oyuna yeni başlayan yada Antrenman hakkında kararsız kalan arkadaşlara yardım maksadıyla böyle bir çalışma hazırladım.
Bu grafikten en verimli antrenmanı seçip verebilirsiniz.

[size=+1 face=Veranda]Özel Not:[/size] Yanlışlıkla Pazar günü yada Çarşamba günü yapılan maçlardan birinde 6 DEF, 6 MID yada 4 ATT komutuyla oynamışsanız antrenmanınız yanacaktır. Antrenmanınızı kurtarmak için geç kalmış sayılmazsınız. Perşembe günü sabah yapılan Antrenman güncellemesinden önce Antrenman programınızı Kondisyon'a çevirirseniz antrenmanınızı yanmaktan kurtarabilirsiniz. Bu şekilde kadroda bulunan bütün oyuncularınız Kondisyon antrenmanı alacaktır.

■■■ Sakat oyuncularınız yararlanamaz !!
■■■ Hafif Sakat oyuncularınız yararlanırlar !!



[size=+1 face=Verdana]■■■■■GOLCÜLÜK ANTRENMANI■■■■■[/size]

Golcülük [ATT]:

■■■ 1 Maçta 4 ATT komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 6 dır.
■■■ 3 Oyuncu %95 , 3 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %100 alır.


Golcülük [MID]:

■■■ 1 Maçta 6 MID komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ 10 oyuncuya antrenman verilir..
■■■ 5 Oyuncu %57 , 5 Oyuncu %54 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %57 alır.
■■■ Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %54 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %60 alır.


Golcülük [DEF]:

■■■ 1 Maçta 6 DEF komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ 10 oyuncuya antrenman verilir..
■■■ 5 Oyuncu %57 , 5 Oyuncu %54 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %57 alır.
■■■ Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %54 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %60 alır.




[size=+1 face=Verdana]■■■■■OYUN KURUCULUK ANTRENMANI■■■■■[/size]

Oyun Kuruculuk [MID]: Başka seçeneği seçmeyiniz. Bu en idealidir !!

■■■ 1 Maçta 6 MID komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 10 dır.
■■■ 5 Oyuncu %95 , 5 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %100 alır.



[size=+1 face=Verdana]■■■■■DEFANS ANTRENMANI■■■■■[/size]

Defans [DEF]: Başka seçeneği seçmeyiniz. Bu en idealidir !!

■■■ 1 Maçta 6 DEF komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 10 dır.
■■■ 5 Oyuncu %95 , 5 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %100 alır.



[size=+1 face=Verdana]■■■■■KALECİLİK ANTRENMANI■■■■■[/size]

Kalecilik [GK]:

■■■ 1 Maçta 2 GK komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 2 dır.
■■■ 1 Oyuncu %95 , 1 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında GK komutuyla 90 dk. oynayan 1 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında GK komutuyla 90 dk. oynayan 1 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında GK komutuyla 90 dk. oynayan 1 oyuncu %100 alır.
■■■ Lig ve Kupada 45 dk. GK komutuyla oynayan oyuncu %47.5 alır.
■■■ Hazırlık maçında 45 dk. GK komutuyla oynayan oyuncu %45 alır.


Kalecilik [DEF]:

■■■ 1 Maçta 6 DEF komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ 10 Oyuncu antrenman alır.
■■■ 5 Oyuncu %19 , 5 Oyuncu %18 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %19 alır.
■■■ Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %18 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında DEF komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %20 alır.


Kalecilik [MID]:

■■■ 1 Maçta 6 MID komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ 10 Oyuncu antrenman alır.
■■■ 5 Oyuncu %19 , 5 Oyuncu %18 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %19 alır.
■■■ Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %18 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %20 alır.


Kalecilik [ATT]:

■■■ 1 Maçta 4 ATT komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ 6 Oyuncu antrenman alır.
■■■ 3 Oyuncu %31.6 , 3 Oyuncu %30 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %31.6 alır.
■■■ Hazırlık maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %30 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında ATT komutuyla 90 dk. oynayan 3 oyuncu %33.3 alır.



[size=+1 face=Verdana]■■■■■HIZ ANTRENMANI■■■■■[/size]

Hız [GK,DEF,MID,ATT]: Farketmez

■■■ En verimli oyuncu sayısı 22 dır.
■■■ 11 Oyuncu %95 , 11 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında 90 dk. oynayan 11 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında 90 dk. oynayan 11 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında 90 dk. oynayan 11 oyuncu %100 alır.
■■■ Lig ve Kupada 45 dk. oynayan oyuncu %47.5 alır.
■■■ Hazırlık maçında 45 dk. oynayan oyuncu %45 alır.
■■■ Hız antrenmanında oyuncu 2 maçta da aynı mevkide oynamışsa %100 alır.
■■■ Lig maçında 90 dakika DEF komutuyla oynadı,hazırlık maçında da 45 dakika MID komutuyla oynamışsa bu durumda son oynadığı maçta aldığı dakika kadar antrenman alır. Yani ilk maçta farklı mevkide oynadığı 90 dakika yanmış olur.


[size=+1 face=Verdana]■■■■■KONDİSYON ANTRENMANI■■■■■[/size]

Kondisyon [GK,DEF,MID,ATT]: Farketmez

■■■ Kadronuzdaki bütün oyuncular %97 alır.
■■■ Sakat oyuncular almaz !!
■■■ Hafif Sakat oyuncular alırlar.


[size=+1 face=Verdana]■■■■■TEKNİK ANTRENMANI■■■■■[/size]

Teknik [DEF,MID]: Başka seçeneği seçmeyiniz. Bu en idealidir !!

■■■ 1 Maçta 6 DEF veya MID komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 10 dır.
■■■ 5 Oyuncu %95 , 5 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %100 alır.




[size=+1 face=Verdana]■■■■■PAS ANTRENMANI■■■■■[/size]

Pas [DEF,MID]: Başka seçeneği seçmeyiniz. Bu en idealidir !!

■■■ 1 Maçta 6 DEF veya MID komutuyla maça çıkılırsa antrenman yanar!
■■■ En verimli oyuncu sayısı 10 dır.
■■■ 5 Oyuncu %95 , 5 Oyuncu %90 alır.
■■■ Lig ve Kupa maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %95 alır.
■■■ Hazırlık maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %90 alır.
■■■ Lig , Kupa maçında ve Hazırlık maçında DEF veya MID komutuyla 90 dk. oynayan 5 oyuncu %100 alır.




Yazar o_city

(edited)
2008-02-24 16:12:34
^^
2008-03-02 19:42:47
^
2008-03-09 00:49:01
^^
2008-03-13 05:25:51
yukarı
2008-03-19 00:20:52
^
2008-03-30 13:35:28
.
2008-04-21 01:56:36
.
[size=+5 face=Wingdings]G[/size]
.
2008-05-18 06:50:28
^^
2008-05-21 04:03:50
^
2008-05-22 20:43:51
^
2008-05-28 16:14:38
^
2008-06-06 20:47:30
^^
2008-06-13 02:51:24
^
2008-06-14 23:54:15
2008-06-26 17:02:11