Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: Wielrennen [Algemeen]

2012-07-09 11:01:56
Het is erg hinderlijk, ook precies de reden waarom ik (bijna) geen NOS kijk :)

Deze week maakten Ducrot en Dijkstra het wel héél erg bont: Farrar was na zijn valpartij met Veelers maar liefst een volle minuut frontaal in beeld, rustig peddelend richting de finish, en na een minuut gissen kwamen de heren aanzetten met dat dit Jonathan Cantwell zou zijn...die notabene in een totaal andere ploeg rijdt!

Ow, en Mart noemde Froome ook nog eens Christian, om het nog hilarischer te maken!
(edited)
2012-07-09 11:31:36
Het is ook wel het enige waar we om kunnen lachen deze tour... Wat een fiasco weer voor alle Nederlanders. Waarom kunnen ze nooit presteren in die ene koers waar het er werkelijk om draait?

Oh en erger nog: Wout Poels...http://www.nusport.nl/tour-nederlanders/2854613/poels-kan-nier-verliezen.html
(edited)
2012-07-09 11:38:48
http://www.nrc.nl/sport/2012/07/08/vuur/

Er zitten weinig echte bikkelaars en knokkers in de Raboploeg.
Ik blijf geloof houden dat Gesink nog een keer een grote ronde wint. Maar dan moet alles meezitten. Dus geen valpartijen etc... Maar ja hoeveel geluk moet je dan wel niet hebben.
(edited)
2012-07-09 11:42:20
Ja, het gaat niet zo goed met Poels, het is maar afwachten wanneer we hem terug op de fiets gaan zien. Een terugkeer lijkt me goed mogelijk overigens, er zijn genoeg topsporters met één nier, bijvoorbeeld Maarten Tjallingii. Maar het is natuurlijk van de gekke dat een valpartij zoveel gevolgen kan hebben.

En dat niet presteren heeft alles met die val te maken natuurlijk. Het lijkt me echter wel verstandig als Gesink volgend jaar gewoon eens de Tour links laat liggen, en gaat proberen om de Vuelta of Giro te winnen. Daar heeft hij de capaciteiten voor, en het gedrang is daar een stuk minder. Het risico op een val in de Tour is gewoon zo groot als je niet bij de eerste 20 rijdt, en om bij de eerste 20 te mogen/kunnen rijden moet je eigenlijk wat gewonnen hebben.

Maar het blijft zonde. Vorig jaar had ik sowieso m'n twijfels bij Gesinks vorm, maar nu had hij (en ook Mollema) op die Sagan-aankomsten echt laten zien goed te zijn.
2012-07-09 12:41:54
Ondanks de valpartijen heb ik ook gewoon het gevoel dat zowel Mollema, Gesink als Kruiswijk niet helemaal top zijn. Het kan natuurlijk een serieuze mentale opdoffer zijn om enkele minuten te verliezen, en nadien ook nog wat gehavend te zijn, maar nu zijn ze toch wel helemaal weggevallen terwijl andere slachtoffers van valpartijen, zoals een Rolland, wel een degelijk niveau halen. Ik had eerlijk gezegd we heel wat verwacht van Mollema en Gesink. Spijtig dat het er niet uitkomt.
Waarom in de toekomst ook niet een ander seizoen rijden inderdaad. Gesink had dit jaar misschien wel heel kortbij een Girozege geweest en Mollema en Kruiswijk hadden ook wel wat kunnen doen. Om dan ze alles te laten zetten op een tijdrittour en uitgeschakeld te worden door een valpartij is wel zuur ...
2012-07-09 12:54:45
Maar als je zo een zware val hebt geleden, moet je daar toch minstens een week van recupereren.
Want een Kruijswijk zou toch altijd mee moeten kunnen met een Gallopin (zelf al is Kruijswijk wat minder). Ik hoop dat de Nederlanders toch 1 etappezege kunnen veroveren ! Het is gegund met al die tegenslag.

De inhoud van het programma van avondetappe vind ik wel pakken beter dan vive le velo. Alleen jammer dat die van de NOS nozems zijn.
2012-07-09 12:59:51
Ik denk dat Gesink eerlijk gezegd ook gewoon het mentale vermogen niet heeft om een topper te zijn/worden in een grote ronde... zeker niet in de Tour...
2012-07-09 13:19:00
Mja, hij is natuurlijk al 5e geweest in de Tour, en 6e en 7e in de Vuelta, en dat op hele jonge leeftijd. Het blijft gewoon gissen hoe sterk hij mentaal is, wij weten namelijk niet precies wat een renner voelt. De resultaten spreken voorlopig wel in z'n voordeel, maar het wordt ook tijd dat hij weer eens wat neer gaat zetten in een grote ronde. Vandaar dat ik graag zie dat hij de Tour eens overslaat, een goed resultaat in een andere ronde zou hem meteen een stuk grotere meneer maken, en dat werkt positief door in de Tour.
2012-07-12 14:38:04
Poe.....de gifbeker is nog niet leeg voor de Nederlanders. Mollema, Ruijgh en Westra naar huis. Gesink zie ik ook de streep niet halen vandaag.
2012-07-12 14:42:09
Ik ben benieuwd hoelang Rabo nog sponsor blijft, kan me toch voorstellen dat die toch ooit eens een keer rendement van hun geld willen zien.
2012-07-12 14:48:02
Ach nee hoor, zoiets gaat echt niet met een slechte Tour opeens weg. Rabobank is al 16 jaar bezig, die stappen niet zomaar uit het wielrennen. Dat zou eerder gebeuren wegens doping dan een tegenvallende Tour. Ze hebben bij de ploeg ook bewust voor de Nederlanders gekozen, en bij jonge renners gaat het met vallen en opstaan. Het zou behoorlijk kortzichtig zijn om nu opeens de koers te wijzigen.

En vergeet niet, twee jaar geleden was Rabobank 2 en 5 in de Tour, rendement genoeg.
2012-07-12 14:51:06
Ik vind ze al jaren onderpresteren eigenlijk. Als ik het goed heb horen ze bij de top qua budget.
Misschien dat ik het te negatief bekijk, maar ik vind het te vaak een net-niet-ploeg.

/edit: de opmerking sloeg dus ook zeker niet specifiek op deze tour, maar meer over die hele periode eigenlijk. Zo af en toe eens een succesje, maar te weinig structureel.
(edited)
2012-07-12 14:56:40
Je bekijkt het veel te negatief zelfs. Al jaren onderpresteren? 2e en 5e in de Tour 2 jaar geleden, dat hebben ze nog nooit eerder gedaan! Gesink 2x top-10 in de Vuelta, Mollema vierde in de Vuelta, Kruijswijk op z'n 24e 9e in de Giro. Zulke prestaties lever je niet zomaar.

En dat budget is helemaal niet zo hoog. Het cijfer dat je altijd hoort is 15 miljoen euro per jaar, maar men meldt daar niet bij dat dat voor de jongerenploeg, de veldrijdploeg, de vrouwenploeg, en voor de profploeg (ca. 8.5 miljoen) tezamen is. Ter vergelijking: Sky betaalt 20 miljoen per jaar voor alleen de profploeg, BMC zelfs 25 miljoen. In die zin is Rabobank ook een net-niet ploeg, dan mag je qua prestaties ook niet verwachten dat ze wedijveren met Wiggins of Gilbert.
(edited)
2012-07-12 14:58:53
Met Mentsjov de Giro ook nog eens gewonnen ;)

Ik zal mijn roze bril weer eens op zoeken :)
2012-07-12 15:04:33
Nouja, kritisch blijven moet absoluut :)

Ik vind zelf dat Rabobank tekort komt in de klassiekers, maar dat komt ook omdat de aankoop van Breschel niet helemaal goed uitgepakt is, en Boom mist nog de ervaring.

Dit seizoen van Rabobank is eigenlijk ook helemaal niet goed, maar dat is ook een effect van vorig jaar. Toen viel Gesink in de Tour, kreeg de ploeg Tour du Jour en de rest van Nederland over zich heen alsof het prutsers zijn, en daarom hebben ze dit jaar al hun kopmannen in de Tour neergezet, in de hoop dat als er één valt dat een ander het dan wel overneemt. Dat mislukt nu ook, omdat ze alle drie niet meer fit zijn... Maar in tegenstelling tot vorig jaar hebben ze nu geen mooie prestaties van Kruijswijk in de Giro om op terug te vallen.

Edit: en nu is Kruijswijk nog gevallen in de afdaling ook...
(edited)
2012-07-12 18:04:52
Ze vallen allemaal... Alleen ten Dam niet eigenlijk.
Wel erg jammer.
Helaas weer zo'n Fransman die wint ;(