Azərbaycan dili Bahasa Indonesia Bosanski Català Čeština Dansk Deutsch Eesti English Español Français Galego Hrvatski Italiano Latviešu Lietuvių Magyar Malti Mакедонски Nederlands Norsk Polski Português Português BR Românã Slovenčina Srpski Suomi Svenska Tiếng Việt Türkçe Ελληνικά Български Русский Українська Հայերեն ქართული ენა 中文
Subpage under development, new version coming soon!

Subject: [Regles] Novetats Sokker

2020-07-02 14:28:00
Kemk to Kemk
Actualizació de les Regles del Sokker. Aniré posant aquí els nous textos a mesura que els vagi traduint.
2020-07-02 14:28:11
Kemk to Kemk
Capítol 1. El registre i la traducció

1. Registre

Per obtenir un equip, aneu a Registre a la pàgina principal de Sokker. Heu d´enviar les vostres dades i el vostre compte de correu electrònic actual. Utilitzeu la vostra adreça de correu electrònic personal i correcta, ja que heu de poder tornar a enviar un missatge de confirmació. No us preocupeu, no utilitzem les vostres dades que no us contactin per algun motiu concret.

El procés es pot simplificar molt utilitzant un compte de Facebook existent per registrar-se ja que la majoria de camps s´omplen automàticament, només cal escriure el nom de l´equip i jugar.

País

Heu de sol·licitar un equip del país on residiu permanentment. No podeu sol·licitar cap compte nou en un país on esteu de vacances o de vacances temporals.
Hi ha dues excepcions: 1) si el vostre país no està disponible a Sokker, podeu sol·licitar-lo en qualsevol altre lloc, preferiblement en un país proper al vostre o que comparteixi el mateix idioma.
2) Si proveniu d´un país d´on no en sou residents, podeu contactar amb un administrador per sol·licitar-lo al vostre país original.

Tingueu en compte que és obligatori informar un administrador si inicieu la sessió des d´un altre país per a un període de temps superior a 50 dies. Això vol dir que no cal informar el personal si hi aneu tres setmanes de vacances, però és necessari si aneu a treballar a l´estranger durant dos mesos o si us traslladeu definitivament a un altre país.

Connexió a Internet

Quan sol·liciteu un compte nou, heu d´utilitzar una connexió a Internet normal. Sokker no permet l´ús de qualsevol eina de modificació o d´ocultació d´IP (TOR, VPN) per accedir al seu lloc, i l´ús injustificat d´aquestes eines abans del registre comportaria la denegació de l´aplicació i un cop registrada, comportaria el tancament de el compte. En cas que no pugueu evitar l´ús d´una eina que amaga la vostra IP real, heu d´explicar-la a un administrador.

A més, si creieu que podríeu compartir una adreça IP amb un altre usuari, ho heu de dir a un administrador. Per exemple, si inicieu la sessió des de l´oficina, teniu la família jugant el joc, etc...

Primers passos del joc

Just després de confirmar el registre, podreu iniciar sessió. Trobareu el vostre equip creat, de manera que podreu configurar la plantilla, entrenar, veure partits i familiaritzar-vos amb Sokker. Tot i això, al principi, tindreu drets limitats. Només després que la vostra sol·licitud sigui acceptada per un administrador, tindreu tot el dret. Se us convida a contactar amb un tutor o a parlar amb altres usuaris als fòrums. El joc pot ser molt més fàcil de començar, aprenent d´usuaris amb més experiència.

En poques ocasions, les lligues del vostre país poden ser plenes. Això pot conduir a una espera una mica més llarga. En aquest cas, tingueu paciència ja que totes les lligues es revisen contínuament per eliminar equips inactius per deixar lloc als nous. Els països s´amplien quan és necessari, normalment entre temporades.

Noves limitacions dels usuaris

Els usuaris nous als que se´ls hagi donat un equip automàticament però que encara no hagin estat acceptats per un administrador no podran fer el següent:
-escriure al fòrum o votar a les enquestes del fòrum.
-escriure skmails.
-comprar Plus.
-veure, comprar o anunciar jugadors.
-comprar entrenadors.
-votar a les eleccions o ser candidat a NT.
-fer pronòstics d´un partit a TV Studio o escriure-hi un comentari.
-unir-se com a amics amb d´altres usuaris.

Contactar amb un administrador

Si us plau, seguiu les regles de joc net de la secció 2. En cas de problemes, o si teniu dubtes sobre el vostre registre, poseu-vos en contacte amb un administrador.

Hi ha dues maneres de contactar amb un administrador sense tenir un compte complet:
1) enviar un correu electrònic a admins@sokker.org .
2) Escriure un missatge a un administrador a la pàgina de Staff del vostre país. Llista de països.

Plus de prova

Els usuaris recentment registrats rebran 2 dies de Plus de prova immediatament després d´haver rebut un equip i dos dies més al cap d´un mes. Els usuaris de Plus de prova no podran crear associacions ni lligues amistoses ni afegir articles o entrades en el llibre de visites.

El Plus de prova també estarà actiu per a tots els usuaris el 25 de desembre de cada any.

Gestió del compte

El vostre compte de Sokker es pot suprimir per diverses raons:

- El vostre equip ha superat els límits de fallida durant més de 14 dies.
- El vostre compte ha estat bloquejat per no seguir les regles de joc net o les regles del fòrum tal com s´explica a la secció 2.
- No heu entrat durant 50 dies (quan un país està gairebé ple, això pot baixar fins a un mínim de 15 dies d´inactivitat a les lligues més baixes d´aquest país. En aquests casos, el personal de Sokker us informarà sobre això al fòrum del vostre país).

Tingueu en compte que si el vostre compte ha estat suprimit per inactivitat, però el vostre equip encara existeix (és a dir: no ha estat substituït per un equip nou), podeu contactar amb un administrador per veure si podeu recuperar el vostre equip.

En cada cas, si voleu tornar a unir-vos a Sokker amb un compte nou, podreu registrar-vos una vegada més. Tanmateix, heu d´esperar 50 dies des del vostre darrer inici de sessió abans de fer-ho.

Invitacions a´usuaris

Quan convideu el vostre amic a unir-se a Sokker, podeu dir-li que empleni el vostre identificador d´inici de sessió durant el procés de registre o simplement els envieu un enllaç com a continuació:

www.sokker.org/?buddy=your_login

Un plus de 30 dies gratuït s´afegirà al vostre compte cada vegada que un usuari que heu convidat compri plus per primera vegada.


-----------------------actualitzat a 02-07-2020

La traducció en català

Per fer qualsevol comentari sobre els textos en català del Sokker pots contactar amb els traductors, actualment Kemk. Tots els suggeriments seran ben rebuts.

Cal destacar l'usuari Arnau, el primer traductor de tots en llengua catalana, per la gran feina feta; així com l'usuari payas per haver continuat amb la tasca de lingüista; i els usuaris dabit, skalatu i XoKoP per la seva ajuda en la traducció d'alguns apartats de les regles. :)

Els fòrums en català

Els fòrums en llengua catalana són: Sokker Andorra, Sokker Català, etc
(edited)
(edited)
2020-07-09 11:30:27
Kemk to Kemk
Notícía:

Regles: El Registre

dewb
2020-07-07

El capítol 1 de les normes sobre registre s´ha modificat. Els principals canvis estan relacionats amb l´ús de VPNs, TOR o d´altres eines de modificació d´IP, i algunes regles sobre el país on està registrat un usuari i el país on viu realment.

Llegiu-la, ja que pot afectar tant els usuaris nous com els actuals. Si teniu dubtes sobre els canvis i com poden afectar a vosaltres i al vostre equip, poseu-vos en contacte amb el personal.

Els canvis ja estan publicats en anglès i es traduiran gradualment a altres idiomes.

2024-03-08 14:04:42
Kemk to Kemk
Actualització de les Regles del joc per capítols:

Capítol 6. L'Entrenament


Principis:

Per desenvolupar les habilitats dels teus jugadors, podeu aprofitar les diverses opcions d'entrenament disponibles. L'elecció òptima de la configuració d'entrenament i l'assignació correcta dels jugadors a les llistes adequades seran clau per assolir l'èxit i entrenar els vostres propis jugadors estrella.
Recordeu que l'èxit final està molt influenciat pel talent del jugador, que és una habilitat individual i secreta. El seu valor només es pot estimar observant el progrés de l'entrenament.


L’Entrenament Avançat:

És l'entrenament individual més eficaç per desenvolupar ràpidament les habilitats escollides als jugadors seleccionats.
- Disponible per a un màxim de 10 jugadors cada setmana determinada.
- Requereix assignar un jugador a la llista d'entrenament avançat i seleccionar la demarcació en la qual entrenarà.
- El jugador entrenarà intensament l'habilitat indicada per a la demarcació seleccionada a la taula "PLANIFICA L' ENTRENAMENT DELS JUGADORS". Les altres habilitats es desenvoluparan només lleugerament.
- L'eficàcia depèn del nombre de minuts jugats la setmana prèvia a l'entrenament (del dijous anterior fins al dimecres) en partits oficials, amistosos i de seleccions.
- Si no hi ha minuts jugats en la demarcació seleccionada, el jugador rebrà entrenament avançat al 50%.
- L'augment real de les habilitats d'un jugador depèn del cos tècnic: el valor de l'eficàcia d`entrenament com a entrenador principal en aquella habilitat té la major influència, seguit de la mitjana de la suma de la capacitat d'entrenament dels entrenadors assistents.

L’Entrenament per Demarcacions*:

Per tal d'assegurar el desenvolupament dels jugadors que no han entrat a l'entrenament avançat, es disposa d'un entrenament individual per demarcacions, que és molt menys efectiu, però que permet algun progrés i, molt important per als jugadors més grans, alenteix la minva d'habilitats.
- L'entrenament està disponible per a tots els jugadors que no hagin estat seleccionats per a l'entrenament avançat i que hagin jugat almenys un partit la setmana anterior a l'entrenament (qualsevol interval de minuts).
- Requereix que el jugador tingui assignada una ordre de partit (demarcació) amb la qual entrenar.
- El jugador entrenarà moderadament l'habilitat indicada a la taula "PLANIFICA L'ENTRENAMENT DELS JUGADORS" per a la demarcació seleccionada i les altres habilitats amb un efecte menor.
- L'eficàcia depèn del nombre de minuts jugats la setmana prèvia a l'entrenament (del dijous anterior fins al dimecres) en partits oficials, amistosos i de seleccions.
- En cas de manca de minuts en la demarcació seleccionada, el jugador no entrenarà.

L’Entrenament General*

La qualitat tant de l’’entrenament individual com de l’’entrenament general rau majoritàriament en l’entrenador principal. La característica que més compta és la seva Eficàcia d’’entrenament com a entrenador principal (diferent per cada habilitat). La seva capacitat d’’entrenament global no hi té cap influència.
Designeu un entrenador principal que tingui un nivell alt en cada habilitat a entrenar. Com més habilitats d’’alt nivell tingui, més diners costarà contractar-lo i més sou cobrarà.

Els entrenadors assistents poden ajudar a l’’entrenador en l’’eficàcia d’’entrenament. Com millor sigui la capacitat d’’entrenament global dels assistents més ajudaran a l’’entrenador principal a millorar la seva eficàcia d’’entrenament.Tanmateix, no n’’assigneu gaires; si n’hi hagués més de 3 discutirien i això afectaria negativament l’’entrenament.

Tipus d’’entrenament i Demarcacions::

Les habilitats del jugador es divideixen en dues categories, posicionals i complementàries.
Les habilitats posicionals només es poden entrenar per amb les ordres de partit o demarcacions que els hi corresponen, això és:
- Porteria - GK (porters)
- Defensa - DEF (defenses)
- Creació de joc - MID (migcampistes)
- Anotació - ATT (davanters)
això cal tenir-ho en compte a l'hora de configurar la taula "PLANIFICA L'ENTRENAMENT DELS JUGADORS".
Les habilitats complementàries, és a dir, Resistència, Rapidesa, Tècnica i Passades es poden assignar a qualsevol demarcació i s'entrenaran amb el mateix efecte cadascuna.

L’Eficàcia:

Per gestionar més fàcilment l'entrenament dels jugadors, podeu utilitzar la informació sobre la projecció de l'eficàcia de l'entrenament.
Per això, hi ha dues columnes addicionals al menú d'entrenament:
- Partits: indica quants minuts s’han jugat en la demarcació a entrenar i en quin tipus de partits ha participat el jugador des de la sessió d'entrenament anterior. Com més gran sigui el total de minuts, més gran serà l'eficàcia de l'entrenament.
- Efi (Eficàcia) - indica la projecció de l'eficàcia de l'entrenament en la demarcació assignada. Com més alt sigui el valor, més gran serà el progrés en aquella habilitat.
Si l'Efi de la columna mostra "!", cal assignar-li una demarcació en la que hagi jugat o fer que el jugador jugui més minuts en aquella demarcació
Recordeu que, en última instància, la rapidesa en el desenvolupament del jugador també està determinada pel seu talent i la qualitat del cos tècnic.


Guia:

La informació següent serà a les seccions pertinents de la pàgina de configuració de l'entrenament; proporcionaran una pista ràpida.

Planifica l'entrenament de les demarcacions:
- Indica l'habilitat a entrenar per a cada demarcació (ordre de joc).
- Les habilitats es poden repetir en diferents demarcacions.
- L'habilitat seleccionada per a una demarcació s'entrenarà de manera més eficaç pels jugadors amb aquella demarcació assignada.
- Recordeu, però, que les habilitats del jugador es divideixen en dues categories, posicionals i complementàries.
Les habilitats posicionals només es poden entrenar en la que els correspon, és a dir:
- Porteria - GK (porters)
- Defensa - DEF (defenses)
- Creació de joc - MID (migcampistes)
- Anotació - ATT (davanters)

Les habilitats complementàries, és a dir, Resistència, Rapidesa, Tècnica i Passades es poden assignar a qualsevol demarcació i s'entrenaran amb el mateix efecte per a cadascuna.

Entrenament per demarcacions:
- Per a cada jugador d'aquesta llista, especifica la demarcació en la qual s'entrenarà.
- El jugador rebrà un entrenament d'eficàcia mitjana de l'habilitat assignada a aquesta demarcació en el pla d'entrenament i un entrenament lleuger en les altres habilitats.
- La condició per rebre entrenament és jugar qualsevol nombre de minuts a la setmana abans de l'entrenament. Tanmateix, com més gran sigui el nombre de minuts, més efectiu serà l'entrenament.
- Si hi ha un signe d'exclamació "!" a l'Efi (Eficàcia), vol dir que el jugador en qüestió no serà entrenat. Cal canviar la seva demarcació o fer-lo jugar per reduir el risc de que les seves habilitats minvin.
- El botó + d'aquesta llista fa entrar el jugador a la llista d'entrenament avançat

Entrenament avançat:
- Podeu afegir jugadors a la llista d'entrenament avançat des de la llista d'entrenament per demarcacions prement "+".
- Podeu afegir-hi fins a un màxim de 10 jugadors
- A cada jugador d'aquesta llista, assigna-li la demarcació en la qual s'entrenarà.
- El jugador rebrà un entrenament intensiu de l'habilitat assignada en el pla d'entrenament i un entrenament lleuger de les altres habilitats.
- L'eficàcia està relacionada amb el nombre de minuts jugats en la demarcació assignada en tots els partits de la setmana prèvia a l'entrenament. Tingueu això en compte!


La disciplina tàctica:

La disciplina tàctica augmenta o disminueix independentment de l'entrenament d'altres habilitats. L'experiència es guanya o es perd en funció dels partits jugats, de l'activitat durant partits i del tipus de partit. Els jugadors amb nivells d'experiència més baixos augmenten l'habilitat més ràpidament que els jugadors amb nivells més alts. El treball en equip representa fins a quin punt un jugador ha après les tàctiques ensenyades per l'entrenador en aquest club i depèn principalment de l'avaluació general de l'entrenador. El treball en equip depèn del temps jugat en els partits setmanals amb aquest equip. En els jugadors més grans el treball en equip augmenta i disminueix en més lentament (són més "resistents al canvi"). Després de cada traspàs, el treball en equip del jugador transferit baixa a 0.


Notes importants:
- El progrés de l'entrenament no es calcula per als jugadors lesionats tret que la seva lesió sigui lleu,
- La resistència màxima que pot assolir qualsevol jugador és Formidable [11], mentre que la resta d'habilitats es poden entrenar fins a Superdivina [18],
- Els jugadors com més grans són i com més gran és el valor de l'habilitat entrenada més entrenament necessiten per millorar.
- Excepte l'habilitat de Resistència que s'entrena extremadament ràpid, totes les habilitats augmenten més o menys al mateix ritme, sent la Rapidesa la més lenta.

Nota del traductor:

*Quan hom parla d’’ordres de joc equival a parlar de la demarcació; això és GK,DEF,MID,ATT ; en anglès original: “formations”

*L’entrenament General es produeix cada setmana, a part de l’entrenament per demarcacions i de l’entrenament avançat

Traduït per Kemk https://sokker.org/user/ID_user/860316

última actualització: 08/03/2024

-
(edited)
(edited)
2024-03-30 23:21:14
Kemk to Kemk
Actualització de les Regles del joc per capítols:

Capítol 8. Traspassos



Una de les maneres bàsiques d'adquirir nous jugadors a Sokker Manager és comprar-los a altres clubs. El mercat de traspassos funciona com una subhasta. Tingueu en compte que no és possible vendre jugadors per 0 $; haureu de vendre’ls com a mínim per 1 $ per tenir-los a la llista correctament.

Posar un jugador a la venda implica una quota de traspàs del 2,5% del preu inicial. Després de la traspàs, el venedor ha de pagar un impost del 5% sobre el preu rebut. Si el jugador no és originari del teu equip i té 23 anys o menys, un 5% del preu rebut es destinarà al seu club original.

Després de posar-lo a la venda, el jugador roman a la llista de traspassos durant dos dies, tret que el seu club el retiri. Els jugadors només es poden retirar mentre no s’hagi fet cap oferta. Quan venci la licitació, el jugador es traslladarà al club que hagi ofert més diners. Després de la licitació, el jugador romandrà al seu club anterior fins que sigui incorporat pel seu nou club o sigui enviat pel seu antic club. En aquest moment, la transacció està completa.

Si el comprador no porta el jugador ni el venedor envia el jugador, serà possible cancel·lar el traspàs. Al cap d’una setmana després d'haver finalitzat la licitació el traspàs s'anul·larà automàticament; ambdós usuaris hauran de pagar el 10% del preu final de la licitació.

Comerç continu*

Sokker inclou regles dissenyades per limitar el comerç continu dels jugadors. Cada futbolista pot rebutjar la proposta de ser subhastat pel seu equip.

La possibilitat que un jugador es negui a ser subhastat dependrà de:
- el nombre de partits jugats pel club; com menys jugui, més probabilitats de rebuig
- el nombre de jugadors posats a la venda per l'equip durant les 2 últimes setmanes
- forma del jugador; com més baixa és la forma, les possibilitats que rebutgi el traspàs augmenten (menor efecte)
- estat d'ànim dels seguidors - com pitjor sigui, més probabilitat que el jugador accepti marxar (menor efecte)

Les normes de comerç continu exclouen tots els jugadors de la vostra plantilla inicial i de l'escola juvenil.

Anunci de traspàs:

Hi ha diverses maneres d'anunciar els traspassos dels vostres jugadors:

- Podeu crear fins a 3 anuncis de traspàs per als jugadors per saber quin tipus d'interès hi ha al mercat fent clic a "Posa’l en venda" a la pàgina del jugador i després fent clic al botó “Crea l’anunci”. Això us permetrà iniciar un fil associat a aquest jugador que el descrigui i que serà visible per a qualsevol usuari que miri el vostre jugador. A més, les habilitats dels jugadors que s'anuncien estaran disponibles per ser vistes per altres usuaris tant si estan ja a la venda o no. A la pàgina de cerca de traspassos, els usuaris poden cercar jugadors que es troben sota aquest tipus d'anunci (seleccioneu anuncis de traspàs al menú desplegable Tipus de llista).

- Per als jugadors que compleixin uns requisits mínims, podeu publicar als fòrums Transfer (en), Transfer Star (en) i Transfer Junior (en). Podeu afegir aquests fòrums a la vostra llista de fòrums fent clic a ->Mostra altres fòrums. Assegureu-vos de seguir les regles del fòrum sobre quins tipus de jugadors es poden llistar i els requisits de publicació.

- Podeu anunciar els vostres jugadors al fòrum de traspàs local del teu país i al fòrum del país d'on prové el jugador. Per exemple, si sou d'Anglaterra i veneu un jugador de França, podeu anunciar el jugador a Transfers England i Transfers France, però no a altres fòrums locals de traspassos.

Heu de recordar les regles de joc net exposades al Capítol 1 referent als traspassos.

Nota del traductor:

*Comerç continu, en anglès Daytrading

Traduït per Kemk https://sokker.org/user/ID_user/860316

última actualització: 30/03/2024
(edited)
2024-03-30 23:49:32
Kemk to Kemk
Actualització de les Regles del joc per capítols:

Capítol 13. La setmana a Sokker



Cada temporada es divideix en 13 setmanes, numerades de la 1 a la 13. Es produeixen diversos esdeveniments en funció del dia de la setmana i alguns esdeveniments específics en determinades setmanes. Aquí teniu una llista dels principals esdeveniments:

Cada dia

- Revisions mèdiques als jugadors lesionats.
- Revisió de l'evolució de la construcció de l'estadi.
- S'actualitzen els valors dels jugadors.
- Es publiquen les previsions meteorològiques diàries.

dissabte

- Dia de pagament dels sous de jugadors i entrenadors i despeses de l'estadi.
- S’incorporen nous jugadors a l’equip juvenil.
- Es reben els pagaments setmanals dels patrocinadors al compte del club.
- Es disputen els partits de les seleccions Absolutes i sub-21
- Se sorteja la següent ronda de la Copa nacional (si la copa està en curs).
- S’actualitza la classificació de lliga i estat de la lliga amistosa.
- (Setmana 1) Sorteig de les rondes classificatòries del Mundial.
- (Setmana 2) Sorteig de les rondes finals de la Copa del Món.

diumenge

- (Setmana 2) Fi de les eleccions de les Seleccions Nacionals.
- (setmanes 2 - 12) Es juga una jornada de lliga.
- (Setmana 13) Promoció i partits amistosos (vegeu el capítol 12: Sistema de competició).
- Nota: a la setmana 1, els diumenges hi ha partits amistosos.

dilluns

- Sorteig de les rondes de les lligues amistoses activades.
- Les penyes actualitzen els seus números de seguidors
- Actualitzacions de la forma del jugador.
- S’actualitza la Classificació de la lliga.
- (Setmana 1) Renovació dels carnets de soci i cobrament de quotes.
- (Setmana 13) Inici d’eleccions a seleccionador nacional

dimarts

- (setmanes 2-13) Partits de lliga juvenil

dimecres

- Sorteig de les rondes de la lliga juvenil.
- (setmanes 2 - 12) Es juga una jornada de lliga.
- Nota: a les setmanes 1 i 13, els dimecres hi ha partits amistosos.

dijous

- Partits de la Sokker Champions Cup. La Champions Cup comença la setmana 13.
- Actualitzacions sobre el progrés de l'entrenament juvenil, contractació de juvenils per al primer equip.
- Actualitzacions sobre el progrés i la forma de l'entrenament dels jugadors.
- Actualitzacions d'habilitats dels jugadors més grans.
- S’actualitza la Classificació de la lliga..

divendres

- Sorteig de la següent ronda de la Copa de Campions (si la copa està en curs).
- Eliminació d’anuncis de partits amistosos.
- Nota: es fan partits amistosos i de Copa nacional, però els divendres no es poden organitzar amistosos.
- Els partits de Copa comencen la setmana 1.
- (Setmana 12) Es cobren les bonificacions de final de temporada dels patrocinadors (segons la posició final a la classificació).
- (Setmana 13) L'edat dels jugadors i els seus salaris s'actualitzen.


Traduït per Kemk https://sokker.org/user/ID_user/860316

última actualització: 30/03/2024
(edited)
2024-04-06 12:48:37
Kemk to Kemk
Notícia:

L'humor dels socis


S'ha restablert el sistema d'estat d'humor dels socis.

Tornem amb una explicació completa de com funciona l'humor dels socis ja que veiem que plantegen moltes preguntes i incerteses. Demanem disculpes pel retard en la preparació d'aquesta descripció; tanmateix, volíem verificar tots els informes de possibles problemes/errors i confirmar diversos casos marcats al fòrum del joc.

Visió general

La informació més important que hauria de ser el punt de partida per entendre els nous estats d'ànim és la següent: el nou nivell de satisfacció del club de fans NO és una continuació de l'antic sistema. En altres paraules, aquesta temporada funciona amb un sistema completament nou i no s'hauria de comparar amb el nivell d'estat d'ànim abans d'aquesta actualització: són sistemes de càlcul de l'estat d'ànim completament diferents i no es pot concloure, per exemple, que l'estat d'ànim "ha baixat en comparació amb la temporada anterior”. Simplement s'ha calculat sobre un nou plantejament. Creiem que la majoria dels malentesos reportats provenen d'aquesta informació crucial.

Els estats d'ànim màxims són només per a èxits destacats

A continuació, allò que és crucial en el nou sistema és el fet que s'ha ajustat el canvi de cada nivell d'humor de manera més exigent. Per aconseguir el màxim estat d'ànim, no n'hi ha prou amb satisfer les expectatives dels aficionats -el nivell de "estan bojament enamorats del club!" és per als èxits extraordinaris, superant al màxim les expectatives; no es pot aconseguir simplement jugant segons la capacitat del club. En conseqüència, el nivell de "creuen en l'equip", que és de 4/7, es considera el nivell mitjà de satisfacció de l'afició quan el club simplement compleix les expectatives de la temporada. Qualsevol altra cosa que no sigui complir les expectatives afectarà l'humor dels socis i l'humor augmentarà o disminuirà.

El nou humor dels socis conté un component de les expectatives dels aficionats, però també tindrà fluctuacions en funció dels resultats, com l'antic sistema.

És important destacar que hem mantingut la influència de l'antic sistema basat en els resultats dels últims partits. Vam considerar que aporta una solució més realista, de manera que els aficionats consideraran si el club compleix les seves expectatives, però també consideraran els resultats recents de l'equip; per exemple, si estem en una bona posició de la classificació com s'esperava però hem perdut el darrers partits, l'humor se'n ressentirà. La proporció d'aquesta influència és d'un 60 a un 40 a favor de les expectatives estacionals que de fet són les més importants.
Per ajudar-vos a entendre el comportament dels vostres socis, aviat hi haurà a l'oficina informació addicional sobre el seu comportament, com ara:
Nivell d'avaluació del compliment de les expectatives de la temporada passada: xx
Nivell de satisfacció amb els últims partits: xx%
Nivell de satisfacció amb el compliment de les expectatives actuals: xx%

Regles addicionals (importants!) del nou sistema

1. Els aficionats consideraran els èxits i els fracassos de l'any passat. Per cada nivell amunt/avall de l'objectiu esperat de la temporada anterior, el club rebrà un modificador de límit de l'humor. Així, per exemple, per a un club que ha superat completament les expectatives dels aficionats, s'assignarà un límit de +2 a l'humor, el que significa que durant la temporada següent, encara que no tingui èxit, l'humor no baixarà del nivell 2/7. De la mateixa manera, si no complim les expectatives, per exemple, si acabem un nivell per sota de l'objectiu estacional, durant la temporada següent l'humor no podrà superar el nivell de 6/7.
2. L'interval d'aquest modificador funciona amb paràmetres: +2, +1, -1, -2. Una vegada més, destaquem que es tracta del límit, no d'una bonificació constant; és a dir, el modificador limita l'escala en què l'humor dels socis podrà moure's durant la temporada següent; no és un avantatge constant per a l'estat d'ànim.
3. Les expectatives dels aficionats actualment només inclouen competicions de lliga. Els partits internacionals o de copa afecten la satisfacció amb els últims partits, no en les expectatives. És probable que aquest sigui un element que ampliarem en el futur, i es plantejaran fites al club en altres competicions a part de la lliga (menys significatius en termes d'impacte).
4. L'impacte de complir les expectatives depèn del moment de la temporada: els aficionats reaccionaran amb molta més suavitat als primers partits de la temporada, i amb més contundència els últims, els que atansen a la posició real al final de la temporada.
5. Com més gran sigui la disparitat entre les expectatives dels socis i el nivell d'humor actual, més ràpid canviarà el seu estat d'ànim. Per exemple, si en la temporada següent, l'equip supera amb escreix les expectatives i va començar amb aficionats enfadats.
6. Els estats d'ànim s'actualitzen cada matí després de l'actualització del joc.

Traduït per Kemk https://sokker.org/user/ID_user/860316

última actualització: 06/04/2024
(edited)